8.6.18

דג סלמון בעשבי תיבול -בקלי קלות



חששות כבדים לוו אותי בעבר בהכנת דג הסלמון, תמיד חששתי שהדג יתייבש ולא יהיה טעים. מספר ניסיונות ולמדתי שלדג מספיק 12 דקות בתנור חם . יוצר עסיסי ועים ביותר. הפעם מביא מתכון בסיסי לסלמון בעשבי תיבול 
המצרכים
400 גרם דג סלמון
פרוס לשתי מנות
2 כפיות
 שמן זית
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי של דורות4 שיני שום פרוסות דק
כפית ממרח לימון כבוש
מלח ו
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
ההכנה
  1. מחממים תנור ל -200 מעלות.
  2. בקערית קטנה מערבבים את השמן עם התבלינים.
  3. מורחים על הדג את התערובת וכשהתנור חם מכניסים הדג לחום של 200 מעלות לעשר דקות.
כעבור עשר דקות מורידים ל-180 מעלות לעוד כ2-5 דקות (תלוי בעובי הדג)  עד שהדג משנה צבעו
בתאבון
אולי תאהבו גם מתכוני דגים אלה:
        פילה דניס בנוסח סצ'ואן/ שומרי משקל



 
                                                          שניצל דג



תהנו