4.6.18

מה בין אבקת סודה לשתיה לאבקת אפייה?



שנים לא הבנתי את ההבדל בין אבקת אפיה לסודה לשתיה, הייתי שמה בעוגות ובעוגיות מה שזמין , אבל גילתי שזה לא אותה תוצאה אז חקרתי קצת .

מסתבר שאבקת הסודה לשתייה מופעלת על ידי נוזל חומצי (חומץ, מיץ לימון, יוגורט ווכו'), ואילו אבקת האפייה מתחילה את פעולתה כשהיא באה עם במגע עם נוזלים, ולא משנה מאיזה סוג. שתיהם מכניסות אוויר לתערובת  
ההבדל בין השתיים ש
עוגיות עם סודה לשתייה ייצאו מהתנור שטוחות ופריכות; עוגיות עם אבקת אפייה ייצאו תפוחות ויותר יזכירו במרקמן עוגה. ומה עם עוגיות שיש בהן משני החומרים? אלה ייצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, שזה תכלס - העוגייה המושלמת
וטלי טיפ
לבדיקה שהמוצר טוב

אם
אבקת אפייה מבעבעת כשאת מכניסה כפית אבקה לכוס מים היא טובה.
ו
סודה לשתייה:  אם מכניסים כפית לתוך קערה עם חומץ ומתרחשת תסיסה  היא טובה

בקיצור, אין תסיסה /ביעבוע  להזביל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה