8.5.18

עוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל-שקדים לטבעונים

המותג אלפרו מציע מתכון חגיגי לעוגת תפוחים טבעונית ומושקעת, ללא חלב, וניתן להחליף את הקמח בקמח קונדיטור ללא גלוטן, המתאימה לארוחת חג שבועות.
לעוגה בגודל תבנית 26
מרכיבים

לתפוחים בקרמל ועיטור שקדים:
3
 תפוחים ירוקים, מקולפים ופרוסים לפלחים
 
50 גרם שמן קוקוס
1
 כוס סוכר חום
3
 כפות אלפרו סויה לבישול
1/2
 כוס שקדים מולבנים פרוסים
לבלילה
 1
כוס משקה שקדים אלפרו
 1
גביע מעדן סויה אלפרו בטעם קרמל
 1
כוס סוכר 
1
 כפית תמצית וניל 
קמצוץ מלח
1/3
 כוס שמן קנולה
2
 כוסות קמח לבן
3
 כפות קורנפלור
1
 שקית אבקת אפייה
לקרם וניל-שקדים
1
 כוס משקה שקדים אלפרו
1
 כוס שמנת מתוקה פרווה 
1
 חבילת אינסטנט פודינג וניל
ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרפדים 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ בנייר אפיה

הכנת הכרמל

  1. במחבת עמוקה על אש בינונית ממיסים שמן קוקוס. מוסיפים סוכר חום
  2. מערבבים עם כף עץ ומביאים לבעבוע עדין. 
  3. מנמיכים את האש, מוסיפים אלפרו סויה לבישול ובוחשים נמרצות.
  4. כאשר התערובת מסמיכה, מסירים מהאש 
  5. יוצקים 2/3 מהקרמל מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה. 
  6. מוסיפים לקרמל הנותר במחבת שקדים מולבנים פרוסים ומערבבים היטב. מניחים בצד
  7. מסדרים את פלחי התפוחים עם ציידם הישר על פני הקרמל, ומצמידים כלפי מטה.

הכנת העוגה
  1. בקערה טורפים משקה שקדים עם מעדן בטעם קרמל עד שהתערובת חלקה. מוסיפים סוכר, תמצית וניל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים שמן ומערבבים שנית
  2. בקערה נפרדת מנפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים, ובוחשים רק עד שאין גושים. 
  4. יוצקים חצי מהבלילה על התבנית עם התפוחים, ומחליקים אותה עד לכיסוי מלא של התפוחים. 
  5. יוצקים את החצי השני לתבנית השנייה ומיישרים.
אפיית העוגה
  1. מכניסים את שתי התבניות למדפים שונים בתנור ואופים במצב טורבו כ-35 דקות, עד שהבלילה מתמצקת ומשחימה וקיסם הנכנס לתוכה יוצא יבש. 
  2. מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות מוחלטת
הכנת קרם וניל-שקדים
  1.  יוצקים לקערת מיקסר משקה שקדים, שמנת מתוקה פרווה אינסטנט פודינג וניל. 
  2. מקציפים על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב. 
  3. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול.
הרכבת העוגה
  1.  מזלפים את קרם הווניל על חצי העוגה ללא התפוחים. 
  2. לוקחים את חצי העוגה עם התפוחים והקרמל, והופכים בזהירות מעל קרם הוניל כך שהצד של התפוחים יהיה העליון (אפשר להיעזר בצלחת).
  3.  מסירים את נייר האפייה מעל החלק העליון של העוגה. 
  4. מניחים את השקדים המקורמלים שנותרו במחבת במרכז העוגה (אם הקרמל טיפה התמצק, מחממים שנית ואז יוצקים מעל מרכז העוגה). 
  5. מגישים או שומרים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.
    אלפרו לרגשים לחלב וטבעונים


החג השבועות ידוע בתפריט המאכלים החלביים המוגשים לאורכו, אלא שבשנים האחרונות גברה המודעות לרגישים/נמנעים מלקטוז או גלוטן, או הנמענים מסיבות שונות.
אלפרו, מותג משקאות ושמנות מהצומח, מציע  לשבועות  סדרה של 3 מוצרי  שמנת  על בסיס צמחי:   שמנת אורז, שמנת סויה ושמנת קוקוס, אשר אינן מכילות לקטוז או גלוטן.
השמנות של אלפרו מהוות אלטרנטיבה  לבישול רטבים, פסטות, מרקים, הכנת דברי מאפה וקינוחים ללא שימוש בחלב/שמנת. מתאימות במיוחד לרגישים ללקטוז, צמחונים, טבעונים, לאלו המחפשים אורח חיים בריא (ב- 3 השמנות אחוזי שומן נמוכים, בין 5%-9%) ולשומרי כשרות.
היתרונות של שמנות אלפרו מגוונים: בעלות מרקם קטיפתי של שמנת, ללא לקטוז ועל כן קלות לעיכול, מופחתות שומן וקלוריות, כשרות פרווה היות והן על בסיס צמחי ולכן מתאימות לקינוחי פרווה גם לאחר ארוחה בשרית.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה