לשולחן החג הגשתי קדרה מפוארת של צלי עם פירות יבשים, ערמונים ותפחי עץ, מנה אהובה עשירה, אולם ילדיי רוצים צלי בלי שטויות ודברים לא מזוהים. אז עבורם אני מכינה סיר שתמיד מתחסל במהירות, מנה משובחת של בשר בקר ברוטב עשיר של פטריות וערמונים. לפי בקשתם זה צריך להיות בלי יין אז שמתי מיץ תפוזים (אהבו). במתכון צלי בפירות יבשים כבר כתבתי שאני מכינה כמות גדולה של בשר מבושל בציר, פורסת ומקפיא במנות. גם הפעם אותן פרוסות הבשר שמשו אותי לשתי המנות.
המצרכים10-12 פרוסות בשר בקר מבושל (בישול לפי המתכון כאן)
נוזלי הבשר המסוננים(גם אותם אני מקפיאה)
½ כוס מיץ תפוזים
2 בצלים גדולים פרוסים
2-4 כפות שמן זית
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
200 גר ערמונים קלופים קלויים
6-7 גרגרי פלפל אנגלי שלם
5-6 עלי דפנה מלח ופלפל שחור לפי הטעם
¼ כפית חוואג' למרק/ כרכום
אופן הכנה
להגיש עם אורז לבן, פירה או ממליגה.
אותה הגברת בשינוי האדרת
נוזלי הבשר המסוננים(גם אותם אני מקפיאה)
½ כוס מיץ תפוזים
2 בצלים גדולים פרוסים
2-4 כפות שמן זית
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
200 גר ערמונים קלופים קלויים
6-7 גרגרי פלפל אנגלי שלם
5-6 עלי דפנה מלח ופלפל שחור לפי הטעם
¼ כפית חוואג' למרק/ כרכום
אופן הכנה
- בסיר רחב ונמוך יחסית לחמם שמן ולטגן את הבצלים עד להזהבה
- להוסיף את הפטריות ולטגן 2 דקות.
- להוסיף את נוזלי הבשר ולהביא לרתיחה.
- לתבל, לטעום, לתקן תיבול
- להוסיף את פרוסות הבשר בשכבה אחת ואת הערמונים.
- לבשל על אש נמוכה שעה עד שעה ורבע עד שהבשר יספוג את הנוזלים והנוזלים הצטמצמו לרוטב מעט סמיך
להגיש עם אורז לבן, פירה או ממליגה.
אותה הגברת בשינוי האדרת
- להחליף מחצית הנוזלים ביין מרלו
- להחליף את הבצלים ב3/4 ק"ג בצלצלים קטנים לקרמל אותם
- להוסיף 2 מקלות קינמון
וסרטון מקסים עם ברכה לשנה החדשה
ושיהיה פה רק טוב (לצפות עד הסוף)
ושיהיה פה רק טוב (לצפות עד הסוף)
שנחווה רק שמחות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה