16.10.16

עוגיות סחלב,שקדים וקוקוס פריכות

עוגיות פריכות בעלות ניחוח הסחלב עם קוקוס ושקדים, מהירות הכנה ונפלאות לטבילה בכוס תה או קפה. נסו לטבול עוגייה בכוס יין אדום . תופתעו מהטעם המדהים
המצרכים
1 כוס+כף קמח לבן
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
80 גרם אבקת שקדים
3/4 כוס אבקת סחלב
½ כוס קוקוס
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חלמון
1 כף מים קרים
ההכנה
  1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, מלח, סוכר, אבקת שקדים, אבקת סחלב, קוקוס וחמאה ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את החלמון והמים וממשיכים לעבד רק עד שמתחילים להיווצר גושי בצק.
  3. מאחדים את הבצק בידיים ויוצרים גלילים בקוטר של כ-3-4 ס"מ. 
  4. מניחים את הגלילים בקופסה מרופדת בנייר אפייה 
  5. מצננים במקפיא למשך שעתיים לפחות, עד שהם נוקשים לחלוטין.(במצב זה ניתן לשמור כחודש ימים במקפיא)
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות
  7. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי של כחצי ס"מ בסכין ארוכה ולא משוננת
  8. ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים את העוגיות למשך כ-10-15 דקות או עד שהן מזהיבות.
    שומרים בקופסה אטומה עד שבועיים


טליטיפ
אבקת סחלב אפשר להשיג בכל סופר. מדובר באבקת אינסטנט, ולא במקור מפקעות הסחלב,  אבל אבקת האינסטנט עושה את העבודה בצורה מושלמת.