18.10.16

עוגיות סחלב טבעוני מהיר הכנה


 בנעורי 
למדתי בפנימייה, ובכל ערבי יום ראשון כשהיינו חוזרים מהבתים כל אחת הייתה מוציא את המאכלים מהבית. חברתי לבנה הייתה מביאה עוגיות נפלאות, נימוחות בניחוח מיוחד. אהבתי אותן במיוחד, היא ספרה שסבתא מכינה לה. שנים חיפשתי את המתכון לפני זמן מה נתקלתי בלבנה בפייס. חודש הקשר הסתבר שגרה לא רחוק ממני ולמחרת הגיע עם צנצנת העוגיות ..עיניי אורו, הריח העלאה באפי זיכרונות מאז. רגע של אושר. ולבנה נתנה לי את המתכון של סבתא
המצרכים
3 כפות סחלב

3 כפות אבקת סוכר
½2 כוס קמח (250 גרם)
2/3 כוס שמן(150 מ"ל)
2 טיפות תמצית וניל
 
לציפוי
מעט קינמון לפיזור על העוגיות 
הכנה

  1. בקערת המקסר(או ביד) מערבבים את הקמח, אבקת סוכר ואבקת סחלב, מוספים את השומן
  2. לשים לבצק נוח לעבודה
  3. יוצרים כדורים קטנים 
  4. נועצים על כל כדור שקד 
  5. מסדרים במגש על נייר אפייה
  6. נועצים בכל כדור חצי שקד
  7. אופים כ-15-20 דקות עד הזהבה קלה(התחתית זהובה והעוגייה לבנה)
  8. מפזרים מעט קינמון על העוגיות
  9. ממתינים לצינון טרם הוצאתם לקופסה אטומה.
  10. ניתן לצפות באבקת סוכר, לי זה מספיק מתוק כך, יצא טעים ברמות..
 המתכונים של סבתות הם הדברים האמתיים והכי טעימים 

תהנו