24.10.16

כיסוני בצק מקרפלך ועד רביולי למרק ולקינוח


מרק עוף צח(המתכון פה) וצלול שבתוכו שוחים קרעפלך קטנים ממולאים בכבד או בשר או תפוח אדמה, הם אהבה גדולה שלנו. תמיד נחשבו לעבודה רבה והכנו לחגים. הכיף שאת ההכנה ניתן לעשות הרבה מראש ולשמור במקפיא עד יום הארוחה שאז שולקים אותם במים ממולחים ומגשים בצלחת מרק.
הפעם הכנתי ממולא בכבד, הבצק הוא בצק פטנט שלמדתי בילדותי להכין מחווה השכנה הרומנייה.
מכמות זו מכינים 50 קרעפלך רגלים או מיני קרפעלך כ70-80 (למרק אני אוהבת קרעפלך ביס קטנים)

המצרכים לבצק 
1 כוס קמח רגיל
50 גרם מרגרינה/חמאה רכה
קמצוץ מלח
והסוד

1 כוס מים רותחים
מערבבים בכף ומקררים
½1-1כוסות קמח
מוספים לבצק שהתקרר ולשים לבצק נוח ונעים
הכנת הקרעפלך
  1. מרדדים דק את הבצק
  2. קורצים עיגולים (אני קרצתי בקוטר של 3 ס"מ אפשר גדולים יותר)
  3. ממלאים במלית הרצויה מקפלים ומהדקים היטב
  4. (ממליצה לקמח את האצבעות לסגירה מושלמת, ניתן גם להרטיב מעט את שולי הבצק)
  5. מנחים על מגש בנייר אפיה ומקומח ליבוש. 
  6. מקפאים במגש מכוסה היטב לאחר שקפא להעביר לשקיות ולשמור לזמן ארוך במקפיא. 
מלית כבד 
300 גרם כבד עוף נקי משומן צלויי אבל לא מיובש
2 בצלים קצוצים מטוגנים

מלח, פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
עלים מענף טימין(לא חובה)
ההכנה

מנחים בקערה את הכבד והבצל
עם סכין חדה קוצצים את הכבד בקערה
מתבלים במלח, פלפל ותימין
מלית בשר בקר
300 גר בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור, כמון
לטגן בצל לשקיפות
להוסיף שום ובשר
לטגן עד שינוי צבע הבשר לתבל לבחוש
לקרר לפני המילוי.
מלית תפוחי אדמה ובצל מסורתית
2-3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ מטוגן

מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ההכנה
לבשל תפוחי אדמה עם מעט מים מומלחים בסיר מכוסה(בישול אידוי) עד רכות
לסנן ולהוסיף בצל מטוגן עם השמן
לתבל במלח ופלפל שחור

מלית תפוחי אדמה ועשבי תיבול

זה לא המילוי הקלסי בסגנון פירה שנתתי זוהי גרסה קלילה עם טעמים ירוקים רעננים מעשבי התיבול
המצרכים
3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
3 בצלים ירוקים, רק החלק הירוק, פרוסים דק
קליפת לימון מגורדת מ-1/3 לימון טרי מאוד
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
2 כפות שמן זית (או חמאה)
מלח לפי הטעם
ההכנה
לבשל תפוחי אדמה עם מעט מים מומלחים בסיר מכוסה(בישול אידוי) עד רכות
מטוגנים 

לסנן ולמעוך לפירה
להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב.

מליות מתוקות 
קרעפלך גבינה מתוקה
המצרכים למילית 
300 גרם גבינה טיב טעם 3%
רבע כוס סוכר
1 אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
ההכנה
לערבב את הכל לעיסה אחידה
קרעפלך במלית דובדבנים
המצרכים
צנצנת לפתן דובדבנים חמוצים מגולענים

חמאה 
מעט סוכר 
ההכנה 
מניחים על עיגול בצק 3-5 דובדבנים וסוגרים היטב ההגשה 

  1. מבשלים במים רותחים כרגיל 
  2. מוסיפים כף סוכר, ותוך כדי ערבוב מחכים שהסוכר יומס לחלוטין בחמאה. 
  3. ממיסים חמאה צהובה במחבת 
  4. לאחר מכן מוסיפים את הכיסונים ומטגנים פחות מדקה, רק לציפויים ברוטב 
מגישים חם עם שמנת חמוצה וסוכר.לעוד רעיונות
כרביולי במרק ירקות 
במילת גבינה ובטטה 
במלית פטריות ורוטב שום
עם ירקות מוקפצים 

במלית עוף ובוטנים כמו דים סאם
עופו על כנפי הדמיון ובשלו בכיף ואהבה