קובה
בסינייה כך קראה אמי למאכל העשוי ממעטפת דקה של ג`רישה ובתוכו בשר משובץ בצנוברים
קלויים בניחוח עדין של בהרט. זהו קובה לעצלנים, אבל מאד טעים, לקובה בסינייה נהגתי לטגן את הבשר שטוגן אבל הפעם אימצתי את הצעה מהבלוג 'חברות מבשלות' מעטפת הג`רישה ספגה את טעם הבשר. פשוט טעם חלומי
ניתן להכין בתבניות אשיות
ניתן להכין בתבניות אשיות
ובתבנית אחת
*דרגת קושי: קל ומהיר *זמן ההכנה: 20 דקות *זמן האפייה:45 דקות *מספר מנות:10 מנות עיקריות
למצרכים
½1
כוסות ג`רישה (חיטה גרוסה)
1 כף קמח
1 כף סולת
1 כף קמח
1 כף סולת
½
כפית כורכום
3/4 כפית מלח
½
כפית פלפל שחור גרוס דק(אופציה)
2
כפות שמן זית
המלית
750 ק"ג בשר טרי טחון (רצוי טלה מעורב בכבש אפשרי בקר)
1
בצל חתוך לקוביות קטנות ומטוגן
חופן
כוסברה קצוצה (ניתן להחליף בפטרוזיליה)
1
כפית בהרט
¼-½
כפית צ`לי גרוס(אופציה)
ממלח,
פלפל
50
גר צנוברים קלויים(אופציה)
הכנת בצק הג'רישה
- שוטפים היטב את הג`רישה. יש לשטוף כמה פעמים להוצאת המוץ.
- מכסים את הג`רישה במים רותחים ומשרים לשעה
- מסננים את המים היטב ומערבבים עם השמן הצנוברים והתבלינים
הכנת המלית
מערבבים את הבצל המטוגן עם הבשר טחון, הכוסברה והתבלינים.הרכבת הקובה בתבניות
- משמנים תבנית אן תבניות אישיות בספרי שמן
- מנחים שכבה דקה מהג'רישה בתחתית ובדפנות
- ממלאים בבשר
- ומצפים בשכבה דקה של ג`רישה
- משמנים בספריי שמן או בעזרת מברשת במעט שמן זית
- אופים
בחום של 180 מעלות כ45 דקות עד הזהבת המאפה.
ההגשה
מגשים עם טחינה טובה, סלט ירקות וחמוצים
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להחליף את הג`רישה בבורגול דק אבל אז יש להוסיף ¼ כוס קמח לתערובת הבצק
- אפשר להוסיף 200 גר' בשר כבש/טלה לתערובת הבורגול
- ניתן למלא בתערובת טבעונית של פטריות מאודות מילוי של בולונז עדשים בקרוב מתכון מסודר
תהינו
לעוד מתכונים שעשויים לעניין אותכם:
לעוד מתכונים שעשויים לעניין אותכם:
ניסתם את המתכון?
אהבתם את המתכון? או שלא?
אשמח לשמוע את
דעתכם והצעותיכם
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון
חדש, לחצו על כפתור 'השארו מעודכנים' בצד ימין למעלה,
הכניסו את כתובת הדוא"ל
שלכם
וקבלו הודעה להדוא"ל בכל פעם שיתפרסם מתכון
חדש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה