העגבניות חתוכות לחצאים מומלחות במלח גס על מגש בדרך ליבוש |
העגבניות מכוסות ברשת דקה(נרכש בחנות חומרי בניין) ומתאשפזות בשמש לכשבע שעות ביום בלילה נכנסות הביתה |
כשהעגבניות במצב חצי יבש הכנסתי לתנור לאפיה של כשעתיים בחום נמוך(100 מעלות) ניתן גם ליבש בשמש במשך כשבוע ימים |
לאחר האפייה מתאשפזות בצנצנת עם שמן זית איכותי (כתית מעולה של משק הילמן) שיני השום עלי תימין או בזיליקום, לאהובי החריף ניתן להוסיף פלפל יבש.
הכי טעים שיש
על בגט טרי עם מרח שום וגבינה בולגרית מלוחה
הכי כייף להכין ממרח עגבניות שרי
טליטיפ
מתכון לממרח עגבניות שרי
טליטיפ
- ניתן להכין גם עם עגבניות שרי בצבעים שונים
- ניתן להכין עם עגבניות רגילות באותה דרך זמן היבוש מתארח
- ניתן לתבל בצנצנת לאחר היבוש בעשבי תיבול שונים ובחומץ בלסמי או חומץ יין
1-2 כוס עגבניות שרי מיובשות(עם השום)
2כפות עלי תימין½כוס אגוזי מלך/ פקאן
2כפות עלי תימין½כוס אגוזי מלך/ פקאן
3 שיני שום טרי כתוש
½-1כוס שמן זית איכותי
½-1כוס שמן זית איכותי
ההכנה
להשרות ל-½ שעה את העגבניות במים רותחים
לסנן ולסחוט
להניח במעבד מזון את העגבניות המסוננות
להוסיף שום, תימין ואגוזים
לזפזף באטיות שמן זית עד ספיגתו המלאה.
להעביר לצנצנת מעוקרת לכסות בשמן ולסגור
טעיםםםםםםם |
פוקצ'ה עם מרח עגבניות
להכין
בצק לפוקצ'ה המתכון כאן
לקחת בצק בגודל הרצוי לפתוח בעזרת האצבעות לעיגול
או אליפסה
לעשות גומות בבצק בעזרת כריות האצבעות
לצקת שמן זית בנדיבות, לשים מעל ממרח עגבניות לפזר מעט תימין.
לפזר תימין ומלח גס ולאפות , כשמוכן למרוח עוד שכבה דקה מהממרח.
רצוי לפזר צנוברים קלויים, זיתים שחורים או צלפים.
רצוי לפזר צנוברים קלויים, זיתים שחורים או צלפים.
הכי הכי טעים |
טלי ממליצה
כידוע אני תמיד מעדיפה לרכוש ישירות מהחקלאי / מגדל / יצרן ולא מהרשתות
הגדולות. אני מעדיפה לסייע לפרנסת משפחה שעובדת קשה לספק את צרכיה הבסיסים, מאשר
לממן עוד 'צעצוע מיותר' לאיזה טייקון/
מנכ"ל / שמנצל עובדים בשכר מינימום. ולכן ממליצה לרכוש שמן מזוג מגדלים במושב
נוב, אביה ורוני הילמן, שמן מעולה שזוכה במקומות הראשונים בתחרויות.
פשוט טעים, ומומלץ. למשלוחים עד הבית בכל הארץ
התקשרו לאביה- 052-2983325
פשוט טעים, ומומלץ. למשלוחים עד הבית בכל הארץ
התקשרו לאביה- 052-2983325
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה