פשטידה
בטעם של פעם,מנחמת, מחבקת, מזכירה בית וסבתא.
יש
האוכלים אותה כתוספת ליד מנת בשר ואז מוספים פלפל שחור, ויש כמוני המגשים אותה
כקינוח
המצרכים
10תפוחי עץ גרנד סמית או פיינק ליידי1-½ כוס אגוזי מלך קצוצים
¼ צימוקים או אוכמניות
½כוס סוכר חום מעורב 1-2 כפיות קינמון
½ כוס פירורי לחם או פתי בר
½ כוס שקדים מלובנים
הבלילה
1כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר
½ כוס שמן
4 ביצים שלמות
¼כוס מיץ ענבים או יין מתוק
¼כוס מיץ ענבים או יין מתוק
½-¼ פלפל שחור(אופציונלי)
ההכנה
- לשמן תבנית פירקס
- לפזר פירורי לחם או פירורי ביסקוויט
- לקלף, ולהוציא לבה מהתפוחים
- לפרוס את התפוחים דק
- לסדר על התבנית שכבת תפוחים מעט סוכר וקינמון ואגוזים
- שוב תפוחי עץ סוכר וקינמון וצימוקים כך חוזרים עם כל התפוחים עד שפת התבנית
- לערבב את חומרי הבלילה לתערובת הומוגנית
- לצקת על התפוחים
- לתת לבלילה לחלחל בין התפוחים
- לפזר שקדים מלובנים
האפייה
- לחמם מראש תנור ל180 מעלות
- להניח את הפשטידה בשליש התחתון של התנור
- לאפות את הפשטידה עד השחמה מלאה
טליטיפ
- כשמקלפת ופורסת את התפוחים אני מניחה בקערה עם מים ולימון למניעת השחרה
- הכי קל לפרוס במנדולינה במעבד מזון מתקבלות פרוסות דקות מדי לטעמי
- ומקליפות התפוחים ניתן להכין צ'יפס פריך ומתקתק
הכנת צ'יפס קליפות תפוחים
- חותכים את הקליפות לפיסות של כ-3 ס"מ אורך
- טוחנים במטחנת תבלינים סוכר חום עם קמצוץ קינמון עוטפים את הקליפות בשכבה דקה של תערובת הסוכר
- מחממים תנור ל100 מעלות
- אופים את התפוחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשעה
- כל רבע שעה פותחים את התנור ומאפשריים יציאת האדים שהצטברו
ניתן להוסיף
תפוח עץ פרוס דק מאד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה