27.11.16

קדרת עוף, שומר ואפונה



מנה טעימה שלמדתי להכין מסבתא של חברתי וקצצתי בכמויות השומן, היא נוהגת לטגן בשמן את העוף אני מטגנת את העוף בשומן שלו. הסבתא נוהגת להוסיף שמן לטיגון הבצל ואני מוותרת. ולמרות זאת המנה שלי מאד אהובה וטעימה.

המצרכים 

4-6 מנות עוף
2 ראשי שומר פרוסים
2 גבעולי סלרי עלים קצוצים (העלים לחוד)
½  חבילה אפונה קפואה 400 גרם
1 בצל קצוץ
ראש שום קלוף
צרור שמיר קצוץ
מלח
פלפל שחור
כורכום

ההכנה
  1. מחממים סיר שטוח ורחב מנחים את העוף עם צד העור כלפי מטה לצריבה/טיגון בחום בינוני בשומן של
    עצמו(אין צורך להוסיף שמן) מטגנים עד הזהבה 
  2. הופכים ומטגנים צד שני של העוף
  3. מוצאים את העוף לצלחת 
  4. מוספים לסיר את הבל ומאדים בסיר מכוסה עד שקיפות 
  5. מוספים שום סלרי מערבבים היטב ומוספים את השומר
  6. מאדים בסיר מכוסה עד ריכוך חלקי
  7. מסדרים מעל את חלקי העוף יוצקים מים עד מחצית
    מגובה העוף 
  8. כשרותח מוספים את האפונה ומתבלים
  9. מבשלים כ45 דקות מכוסה על להבה קטנה 
  10. כשמוכן מוספים את השמיר ועלי הסלרי

 ההגשה

אני אוכלת זאת כך. עבורי המנה מספיק עשירה אבל נהוג להגיש עם אורז מעוטר בעירית או בצל ירוק.


בתאבון!