2.11.16

מרק קרם ברוקולי ופרחי כרובית

לקח לי יותר זמן להקליד את המתכון מלהכין אותו,
חברים, זהו אחד המרקים הכי משובחים וטעמים שמתאים לערבי הסתיו הקרירים שעדיין רוצים משהו חם אבל קל ולא מכביד והכי חשוב דל קלוריות  
*דרגת קושי: קל *זמן עבודה 10 דקות *זמן בישול 15 דקות *מספר מנות: 2-4 מנות



המצרכים
½ שקית ברוקולי קפוא.(400 גרם)
¼ רבע שקית פרחי כרובית קטנים (200 גרם בערך)
בצל קטן קצוץ גס ומטוגן (השתמשתי 2 כפות בתבלין בצל ביתי)
¼ כוס קרם קוקוס/ שמנת צמחית
¼ כוס חלב(השתמשתי בחלב אורז)
1 כפית מלח
½-1 כפית פלפל שחור טחון טרי
 מעט אגוז -מוסקט מגורר
קמצוץ צ'ילי גרוס (אופציונלי) 
ההכנה
  1. מבשלים את הברוקולי הקפוא בסיר עם ליטר מים עד כיסוי במשך 10 דקות בלבד
  2. להוציא בעזרת כף מחוררת למסננת  לשטוף במים קרים 
  3. מפשירים את הכרובית כ3 דקות במיקרוגל 
  4. צולים את הכרובית במחבת ששומן במעט ספריי שמן 
  5. שמים במעבד מזון את הברוקולי, קרם הקוקוס, החלב, הבצל והתבלינים מעבדים לקרם תוך הוספת מי הבישול עד הסמיכות הרצויה
  6. מחזירים לסיר הבישול מחממים היטב ומשפרים תיבול
ההגשה
  • יוצקים ממרק הברוקולי לצלחת מתאימה
  • במרכז הצלחת מניחים את הכרובית הצלויה
  • ניתן לעטר במעט כוסברה/פטרוזיליה וסומק 

אולי יעניינו אותכם גם מרקים אילו:

(בלחיצה על התמונה תכנסו למתכון)