חברים, זהו אחד המרקים הכי משובחים וטעמים שמתאים לערבי הסתיו הקרירים שעדיין רוצים משהו חם אבל קל ולא מכביד והכי חשוב דל קלוריות
*דרגת קושי: קל *זמן עבודה 10 דקות *זמן בישול 15 דקות *מספר מנות: 2-4 מנות
המצרכים
½
שקית ברוקולי קפוא.(400 גרם)
¼ רבע שקית פרחי כרובית קטנים (200 גרם בערך)
¼ רבע שקית פרחי כרובית קטנים (200 גרם בערך)
בצל
קטן קצוץ גס ומטוגן (השתמשתי 2 כפות בתבלין בצל ביתי)
¼
כוס קרם קוקוס/ שמנת צמחית
¼ כוס חלב(השתמשתי בחלב אורז)
¼ כוס חלב(השתמשתי בחלב אורז)
1
כפית מלח
1-½ כפית פלפל שחור טחון טרי
1-½ כפית פלפל שחור טחון טרי
מעט אגוז
-מוסקט מגורר
קמצוץ צ'ילי גרוס (אופציונלי)
קמצוץ צ'ילי גרוס (אופציונלי)
ההכנה
- מבשלים את הברוקולי הקפוא בסיר עם ליטר מים עד כיסוי במשך 10 דקות בלבד
- להוציא בעזרת כף מחוררת למסננת לשטוף במים קרים
- מפשירים את הכרובית כ3 דקות במיקרוגל
- צולים את הכרובית במחבת ששומן במעט ספריי שמן
- שמים במעבד מזון את הברוקולי, קרם הקוקוס, החלב, הבצל והתבלינים מעבדים לקרם תוך הוספת מי הבישול עד הסמיכות הרצויה
- מחזירים לסיר הבישול מחממים היטב ומשפרים תיבול
ההגשה
- יוצקים ממרק הברוקולי לצלחת מתאימה
- במרכז הצלחת מניחים את הכרובית הצלויה
- ניתן לעטר במעט כוסברה/פטרוזיליה וסומק
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה