4.11.16

לטקעס במלית פילה דג





בילדותי, הייתה הספקה קבועה של דגים ופירות ים מהחברים, דייגי המכמורת, של הורי. אחת המנות הייתה פילה דג במעטפת תפוחי אדמה. אהבנו מנה זאת מאד אבל מאחר וצריך לאכול אותה ישר מהמחבת והיא עשירה בשמן הוכנה לעתים רחוקות,  אמי הייתה לוקחת דגי ים מפלטת משרה בלימון ומלח. מגרדת תפוחי אדמה סוחטת היטב מתבלת במלח ופלפל ועוטפת את הדג  ומבלי להמתין הרבה מניחה במחבת עם שמן חצי עמוק. מטגנת משני הצדדים ומגישה מיד עם סלט קצוץ וטחינה או סלט כרוב במיונז. 
אני זוכרת שזו הייתה מנה ענקית שהיתה מכינה במחבת בקוטר 20 והופכת לצלחת ואז מחזירה למחבת . מנה שהיינו חולקות אחותי ואני. אישית אוהבת דברים בקטן אז אני מחלקת את הדג לשניים הפעם הכנתי עם דניס ים שפלטת לי החנווני , אבל ניתן להכין מפילה של כל דג רק שלא יהיה עבה

הדג מתבשל מחום תפוחי אדמה רך ועסיסי במעטפת תפוחי אדמה קריספית 
אז תכלס אך עושים זאת
  1. פילה דג חתוך לחצי מושרה כחצי שעה במלח ולימון 
  2. תפוחי אדמה מגוררים (הכי קל במעבד מזון)
  3. לסחוט היטב את תפוחי האדמה 
  4. לתבל במלח ופלפל
  5. ליבש היטב את הדג 
  6. לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק(2 ס"מ גובה השמן) 
  7. לשים את לביבות הלטקעס דג במחבת ולטגן עד הזהבה
  8. להפוך ולטגן צד שני. 
  9. להוציא לניר סופג
  10. להספיג שמן עודף ולהגיש מיד. ולהתענג. 
זה פשוט מעדן
טלי טיפ 

  • מיד עם עטיפת הדג בתפוח האדמה להניח במחבת עם שמן חם
  • למנת ראשונה או לנשנוש בערב אני חותכת   לאצבעות ברוחב 3 ס"מ דג נסיכת הנילוס או סלמון
  • ניתן להוסיף בצל מגורר לתפוחי האדמה
    תהינו 
    עוד מתכוני דגים שעשויים לעניין אותכם 
    בלחיצה על התמונה תגיעו למתכון 
       {20332A15-A62A-4AE3-B08D-E199B9AC097F}.jpg                       
ניסתם את המתכון?
אהבתם את המתכון? או שלא?

אשמח לשמוע את דעתכם והצעותיכם
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור 'הישארו מעודכנים' בצד ימין למעלה,
הכניסו את כתובת הדוא"ל שלכם
וקבלו הודעה להדוא"ל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה