28.11.16

מרק אפונה ונענע


מרק מאפונה קפואה ונענע עשיר בטעם. ניתן להוסיף למרק 2 תפוחי אדמה ובכך להסמיך אותו. המרק מהיר הכנה ומתאים לימים קרירים 
. כייף להגיש אותו לצד טוסט גבינה טבעונית או רגילה.

*דרגת קושי: קל *זמן עבודה 15 דקות *זמן בישול 20 דקות *מספר מנות: 2-4 מנות

המצרכים 

1 בצל קצוץ
מרק אפונה ונענע בלחם בקונדיטוריה שני, קניון עזראלי קרית אתא
6 שיני שום חצויות
400 גר אפונה קפואה
½ כוס נענע טרייה/ כף יבשה
מלח פלפל ואבקת מרק ביתית
ההכנה
  1. לאדות בצל עד שקיפות
  2. להוסיף שום ולבחוש
  3. להוסיף אפונה, מים ותבלינים עד כיסוי האפונה
  4. לבשל כ8-10 דקות עד שהאפונה רכה
  5. להוריד ככוס אפונה ולשים בצד
  6. לטחון את המרק לקרם חלק עם הנענע
  7. במידה וסמיך להוסיף מים ולהרתיח
  8. להוסיף את האפונה שהורדנו לטעום ולשפר תיבול 

לטוסט

  • בגט פרוס באלכסון
  • משו משו מוצרלה מגוררת
  • לחמם תנור לחום גבוה
  • לשמן בספרי שמן את פרוסות הבגט
  • לפזר מעט 'גבינת מוצרלה' טבעונית של משומשו
  • לאפות בתנור עד הזהבה קלה.