כנפה מאלפת בלי צבע מאכל, בעלת שתי שכבות האחת גבינת ייעודית אלוהית והשנייה שכבה
דקה של אטריות פריכות, ממותקת במתינות וטעימה בטירוף.
חומרים ל-2 מנות
במחבת בקוטר 15 ס"מ
1 כף חמאה מומסת
שערות
קדאיף לציפוי המחבת
100 גרם ג'יבני - גבינה ייעודית לכנאפה
תחליף מעולה הינה גבינת חמד שהושרתה שעתיים במים והמים מוחלפים לפחות 4 פעמים
לסירופ סוכר
(רצוי להכין מראש ולקרר היטב)
1 כוס סוכר
½ כוס מים
½ כף מי ורדים
1 כף מיץ
לימון טרי
הכנת הסירופ
מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר
נמס לחלוטין. מורידים מהאש ומקררים
הכנת הגבינה
- הכנת הגבינה חותכים את הגבינה לפרוסות דקות ומשרים במים למשך שעתיים שבמהלכה מחליפים את המים כ4-6 פעמים
- טועמים וכשהגבינה לא מלוחה היא מוכנה במידה ומלוחה להמשיך בהשריה.
הכנת הכנאפה
- יוצקים למחבת את החמאה ומסדרים מעלה את שערות הקדאיף בעובי של אחד ס"מ
- מפוררים את הגבינה על שערות הקדאיף, משארים שוליים של לפחות 1 ס"מ משולי המחבת
- מטגנים בטמפרטורה נמוכה מכוסה, במשך כ-10 דקות, עד שהתחתית שחומה ופריכה.
- הופכים על צלחת ויוצקים על הכל סירופ סוכר.
- מקשטים בפיסטוק חלאבי גרוס.
טליטיפ
- כמות הסירופ גדולה ניתן לשמור במקרר לזמן ממושך
- לכנאפה קריספית במיוחד לצקת סירופ קר על כנאפה חמה
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להחליף את הגבינה בתפוחי עץ מבושלים חצי בישול עם מעט סוכר לימון וקינמון
- ניתן להכין עם גבינת ריקוטה ואז אין צורך בהשריה
- ניתן להחליף את הגבינה בתפוחי עץ מבושלים חצי בישול עם מעט סוכר לימון וקינמון
- ניתן להכין עם גבינת ריקוטה ואז אין צורך בהשריה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה