12.11.16

כנאפה מהירת הכנה מדהימה


כנפה מאלפת בלי צבע מאכל, בעלת שתי שכבות האחת גבינת ייעודית אלוהית והשנייה שכבה דקה של אטריות פריכות, ממותקת במתינות וטעימה בטירוף.

חומרים ל-2 מנות 
במחבת בקוטר 15 ס"מ

1 כף חמאה מומסת
 שערות קדאיף לציפוי המחבת
100 גרם ג'יבני - גבינה ייעודית לכנאפה
 תחליף מעולה הינה גבינת חמד שהושרתה שעתיים במים והמים מוחלפים לפחות 4 פעמים
לסירופ סוכר


(רצוי להכין מראש ולקרר היטב)

1 כוס סוכר
½ כוס מים
½ כף מי ורדים
 1 כף מיץ לימון טרי
הכנת הסירופ
מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מורידים מהאש ומקררים
הכנת הגבינה
  1. הכנת הגבינה חותכים את הגבינה לפרוסות דקות ומשרים במים למשך שעתיים שבמהלכה מחליפים את המים כ4-6 פעמים
  2. טועמים וכשהגבינה לא מלוחה היא מוכנה במידה ומלוחה להמשיך בהשריה.


הכנת הכנאפה 


  1. יוצקים למחבת את החמאה  ומסדרים מעלה את שערות הקדאיף  בעובי של אחד ס"מ
  2. מפוררים את הגבינה על שערות
     הקדאיף, משארים שוליים של לפחות 1 ס"מ משולי המחבת
  3. מטגנים בטמפרטורה נמוכה מכוסה, במשך כ-10 דקות, עד שהתחתית שחומה ופריכה.
  4. הופכים על צלחת ויוצקים על הכל סירופ סוכר.
  5. מקשטים בפיסטוק חלאבי גרוס.


טליטיפ
  • כמות הסירופ גדולה ניתן לשמור במקרר לזמן ממושך
  • לכנאפה קריספית במיוחד לצקת סירופ קר על כנאפה חמה



אותה הגברת בשינוי האדרת
  • ניתן להחליף את הגבינה בתפוחי עץ מבושלים חצי בישול עם מעט סוכר לימון וקינמון
  • ניתן להכין עם גבינת ריקוטה ואז אין צורך בהשריה

חברים, אם אהבתם פרגנו ושתפו, 
שיהיה לכולנו שבוע קסום.