3.10.16

קדרת כבש וגרגרי חומוס של סבתא מסעודה

אני מאד אוהבת את ניחוח הכבש, בשר כבש ידוע בשומן הרב שבו. אני נוהגת לקנות רבע כבש בחגים. הצלעות אנחנו אוהבים לצלות על האש או בתנור עם תפוח אדמה. ומהיתר אני מנקה את השומן והעצמות (מ -3 ק"ג זרוע נותר כ-½1 ק"ג בשר לבישול), השומן יתווסף לטחינת הבשר לקציצות הקבב .ומהיתר מכינה קדרת בשר לתפארת. הבשר עשיר בטעמים וניחוחות, רך מאד ומשתלב נהדר עם חומוס או פול לרב מכינים מאד חריף אישית לא אוהבת חריף ומכינה לא חריף
דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-40 דקות *זמן בישול:2-½2 שעות *מספר מנות: 4-6 מנות 
טיפול בבשר
ה
שתמשתי בשוק כבש במשקל 2.800 ק"ג, הוצאתי את העצם וניקיתי מכל שומן. נשאר פחות מק"ג וחצי.
המצרכים
1.200-1.500 ק"ג בשר כבש נקי מעצם ושומן

2 ראשי שום השיניים (כ15-20) קלופות ושחמות
400 גר' חומוס מושרה(ניתן להוסיף חומוס קפוא או מקופסה)

5 יח` פלפלים יבשים מתוקים
2 כפות פפריקה מרוקאית (מתוקה בשמן)
1 כפית כורכום
מעט פלפל שאטה (נתון לאהבתכם מידת החריפות)
1כף שטוחה כמון
1כפית פלפל שחור גרוס
 מלח לפי הטעם
מעט שמן זית
בהגשה צרור פטרוזליה/כוסברה
ההכנה

  1. בסיר רחב מחממים שמן זית ומזהיבים קלות את שיניי השום (לוודא שלא ישרפו טעמם ייהפך למר)
  2. מוספים את קוביות הכבש  ונטגן קלות עד אטימת קוביות הבשר (שינוי הצבע) 
  3. מתבלים פלפל ונוסיף ציר/מים  עד כדיי כיסוי 
  4. מרתיחים ומבשלים כשעה עד שעה וחצי על להבה נמוכה אש נמוכה (נקפיד על הימצאות הנוזל עד כיסוי לכל אורך הבישול)
  5. מוספים את גרגרי החומוס (בודקים שהנוזל מכסה )מתבלים ומוסיפים את הפלפלים ונבשל לעוד - 30-40 דק` על אש נמוכה.
  6. בסיום טעמים ומשפרים טעמים
בהגשה
מפזרים כוסברה/ פטרוזיליה 

הערה
המלחתי בשר שהוכשר בהמון מלח התבשיל יצא מלוח. הוספתי קוביות משני תפוחי אדמה שספכו את המלח
*
ניתן להחליף לבשר בקר-כתף מרכזי(4),צלעות

 ניתן להגיש לצד לחם חם וטעים ,או לצד קוסקוס או אורז לבן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה