דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-40 דקות *זמן בישול:2-½2 שעות *מספר מנות: 4-6 מנות
טיפול בבשר
השתמשתי בשוק כבש במשקל 2.800 ק"ג, הוצאתי את העצם וניקיתי מכל שומן. נשאר פחות מק"ג וחצי.
המצרכים
1.200-1.500 ק"ג בשר כבש נקי מעצם ושומן
2 ראשי שום השיניים (כ15-20) קלופות ושחמות
400 גר' חומוס מושרה(ניתן להוסיף חומוס קפוא או מקופסה)השתמשתי בשוק כבש במשקל 2.800 ק"ג, הוצאתי את העצם וניקיתי מכל שומן. נשאר פחות מק"ג וחצי.
המצרכים
1.200-1.500 ק"ג בשר כבש נקי מעצם ושומן
2 ראשי שום השיניים (כ15-20) קלופות ושחמות
5 יח` פלפלים יבשים מתוקים
2 כפות פפריקה מרוקאית (מתוקה בשמן)
1 כפית כורכום
מעט פלפל שאטה (נתון לאהבתכם מידת החריפות)
1כף שטוחה כמון
1כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
מעט שמן זית
בהגשה צרור פטרוזליה/כוסברה
ההכנה
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומזהיבים קלות את שיניי השום (לוודא שלא ישרפו טעמם ייהפך למר)
- מוספים את קוביות הכבש ונטגן קלות עד אטימת קוביות הבשר (שינוי הצבע)
- מתבלים פלפל ונוסיף ציר/מים עד כדיי כיסוי
- מרתיחים ומבשלים כשעה עד שעה וחצי על להבה נמוכה אש נמוכה (נקפיד על הימצאות הנוזל עד כיסוי לכל אורך הבישול)
- מוספים את גרגרי החומוס (בודקים שהנוזל מכסה )מתבלים ומוסיפים את הפלפלים ונבשל לעוד - 30-40 דק` על אש נמוכה.
- בסיום טעמים ומשפרים טעמים
בהגשה
מפזרים כוסברה/ פטרוזיליה
מפזרים כוסברה/ פטרוזיליה
הערה
המלחתי בשר שהוכשר בהמון מלח התבשיל יצא מלוח. הוספתי קוביות משני תפוחי אדמה שספכו את המלח
*ניתן להחליף לבשר בקר-כתף מרכזי(4),צלעות
ניתן להגיש לצד לחם חם וטעים ,או לצד קוסקוס או אורז לבן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה