התחשק לי להכין תבשיל של כבד קצת שונה מהרגיל להוסיף איזה טויסט נחמד, שיהיה מהיר הכנה ובמחבת אחת,
החלטתי להוסיף בטטה ורוטב משגע עם יין וסליאן ונגיעה זעירה של צ'לי.
במחבת שכזו כייף לתבול חלה ברוטב ולאכול ישירות מהמחבת, או להגיש עם פרוסות תפוחי אדמה שנאפו בתנור בנייר כסף
(למחפשי קיצור דרך להכין תפוחי אדמה בקליפתם במקרו )במחבת
במחבת שכזו כייף לתבול חלה ברוטב ולאכול ישירות מהמחבת, או להגיש עם פרוסות תפוחי אדמה שנאפו בתנור בנייר כסף
(למחפשי קיצור דרך להכין תפוחי אדמה בקליפתם במקרו )במחבת
המצרכים
500 גר כבדים עוף(לאוכלי כשר להכשיר קודם)
3 בצלים קצוצים
100 גרם פטריות שמפניון פרוסות
2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות
4 כפות יין אדום
4 כפות רוטב צ'לי מתוק(השתמשתי בחריף)
כף סילאן
כף פפריקה מעושנת
חופן אגוזי מלך וצנוברים קלויים
תיבול
אבקת מרק ביתית, פלפל שחור גרוס,צ'לי גרוס, מלח- לפי הטעם
100 גרם פטריות שמפניון פרוסות
2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות
4 כפות יין אדום
4 כפות רוטב צ'לי מתוק(השתמשתי בחריף)
כף סילאן
כף פפריקה מעושנת
חופן אגוזי מלך וצנוברים קלויים
תיבול
אבקת מרק ביתית, פלפל שחור גרוס,צ'לי גרוס, מלח- לפי הטעם
ההכנה
לטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את הבטטה והפטריות לטיגון קל
להוסיף את הכבד ולטגן עד חצי מוכן,
להוסיף את שאר המצרכים והתבלינים.
לבשל כ7-10 דקות להזהר מיבוש הכבד, במידה וחסר נוזלים ניתן להוסיף מים
להוסיף את האגוזים והצנוברים ולערבב.
להוריד מהאש ולהגיש.
הכי טעים לאכול בצמוד להכנה. אבל טעים גם קר בכריך.
להחליף את הבטטה בתפוחי עץ פינק לידי או גרנט סמיט
בישול זו יצירה עופו על כנפי הדמיון
להוסיף את הכבד ולטגן עד חצי מוכן,
להוסיף את שאר המצרכים והתבלינים.
לבשל כ7-10 דקות להזהר מיבוש הכבד, במידה וחסר נוזלים ניתן להוסיף מים
להוסיף את האגוזים והצנוברים ולערבב.
להוריד מהאש ולהגיש.
הכי טעים לאכול בצמוד להכנה. אבל טעים גם קר בכריך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה