13.5.15

פילה דניס ברוטב שמנת ופרמז'ן


פילה דג שוחה ברוטב ורדרד עשיר של שמנת יין ופרמז'ן
מנה נפלא לחובבי הדגים.
דרגת קושי:קל
זמן הכנה כולל בישול: 20 דקות

מספר מנות: 2 מנות

מצרכים

2 פילה דניס חצויים לאורכם

לרוטב

½ בצל קצוץ
¼ כוס יין אדום חצי יבש
1 כוס שמנת לבישול 10%
50 גרם גבינה פרמז'ן מגוררת דק
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
½-¼ כפית פלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח אטלנטי
1 תפוח אדמה אפוי בקליפתו במיקרו מקולף ומחולק לארבע

ההכנה

מחבת בקוטר 18
לאדות במחבת את הבצל ביין מרתיחים ומעברים לאש קטנה עד התאדות היין
מוספים שמנת ותבלנים ומבאים להרתחה
מוספים גבינות ומרתיחים
מוספים את הדג בשתי שכבות כאשר בין השכבות יוצקים מעט רוטב ומעל השכבה העליונה.
מכסים מרתיחים  ומבשלים 5 דקות על אש קטנה.
מורדים כיסוי מוספים את תפוחי האדמה לצד הדג
יוצקים על הכל מהרוטב ומבשלים עד צמצום הרוטב בשליש
מגשים דג ולצידו תפוח אדמה ומסביב רוטב.
מעטרים בעירית /כוסברה וגבינת פרמז'ן

אותה הגברת בשינוי האדרת

להחליף את הגבינות בגבינת רוקפור
לרוטב לבן להחליף את היין ביין לבן

עופו על כנפי הדמיון וצרו מנות אהובות