28.5.15

קיש פטריות ממולאות




קיש מפתיע של פטריות ממולאות. הפעם מלאתי בגבינות
 לפעמים המלית היא עשבי תיבול+ אגוזים+פרורי לחם. או חציל צלוי+ לבנה+ צנוברים ופרורי לחם


החומרים לתחתית:

(תבנית קיש או עגולה בגודל 24-26)

 ½1 כוסות קמח
 ½כוס קמח שקדים
 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 ¼כוס מים
 ½ כפית סוכר
½ כפית מלח
אופציונלי לתיבול הבצק:
כפית שום גרוס יבש
כף עשבי תיבול יבשים

אופן ההכנה

מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את כל חומרי התחתית ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע.
במידה ואין לכם מעבד מזון תוכלו לעבד את החומרים במיקסר עם וו הלישה או פשוט ללוש בכפות הידיים
את הבצק משטחים על תחתית התבנית תוך שמהדקים את שולי הבצק גם קצת כלפי דופן התבנית
הבצק מאד נח לעיבוד וניתן לעשות פעולה זו בעזרת הידיים ואין צורך במערוך.
הבצק צריך להיות בעובי עד ½ ס"מ, (לי הספיק הבצק לקיש 26 ועוד שתי תבניות מאפינס חד פעמיות) במזלג דוקרים את הבצק ומכניסים להקפאה של חצי שעה. ההקפאה חוסכת את האפיה המוקדמת של הבצק שומרת על הבצק שטוח ומונעת נזילות

הפטריות הממולאות

12-16 פטריות שמפניון ופורטבלו בינוניות
נקיות וללא רגלים עם כפית קטנה לנקות את פנים הפטריה
למלית
 5 כפות קרם גבינה טרה 5%
 100 גר מוצרלה מגוררת
 150 גרם בולגרית מגוררת דק
50 גרם פרמז'ן מגוררת

חופן אגוזים קצוצים
3כפות קמח שקדים (אפשר להחליף בכף קמח)
¼-½ כוס פירורי לחם
 2שיני שום קצוצות
חופן עלי תימין -לחלופין עשבי תיבול שאוהבים אפשר כף עשבי תיבול יבשים)
אופן ההכנה
לערבב את המלית למלא את הפטריות
ולאפות בחום בנוני 20 דקות ולקרר

רוטב רויאל

 3/4 כוס שמנת מתוקה
 3 ביצים
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
50 גרם גבינת גבינה מלוחה מגוררת
מעט מוצרלה מגוררת
מעט מלח -זהירות הגבינות מלוחות
 כפית פלפל לבן 
מעט אגוז מוסקט מגורר טרי(אופציונלי)
שום כתוש לפי הטעם(אופציונלי)
1 כף קמח לבן
לערבב הכל יחד

הרכבת הפשטידה

  1. מוציאים את הבצק מהמקפיא מסדרים עליו את  הפטריות הממולאות כאשר מלית כלפי מטה 
  2. שופכים מעל הקיש את רוטב הרויאל עד לקצה התבנית ולא יותר
  3. מכניסים לתנור מחומם ל170 מעלות ל40-60 דקות. אופים עד הזהבת הקיש
  4. מנחים כעשר דקות לפני הפריסה והגשה 
  5. יכול להישמר במקרר עד 3 ימים 

טיפים להכנה קלה
  • ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור במקפיא עד חודש.
  • את הפטריות הממולאות והרויאל ניתן להכין יום מראש ולשמור בקופסה סגורה במקרר ולחבר בניהם כשעתיים לפני הארוחה
  •  הקיש מתאים במיוחד לארוחה קיצית קלה או ארוחת ערב לצד סלט ירקות

הכינו תיהנו וחזרו לספר לי איך יצא.