28.5.15

סיר לשבת- קדרת בשר וירק- חורשט סבזי



אחת ממנות הדגל הפרסיות 'חורשט סבזי' בשר עטוף בהמון ירק בטעם יחודי ונפלא. תרגום שמו של התבשיל  'חורשט' הינו תבשיל, 'סבזי' זה ירק , התבשילים עשוי מבשר או עוף עם המון ירק שנותן את צבעו וטעמו וישנו גם  הלימון הפרסי השחור, ליים קטן שמיובש בסירים על אש נמוכה עד קבלת צבע מפיוח וטעם מקורי. נותן ארומה לימונית מדהימה, לא משתלטת כמו לימון, פשוט מעניק לבשר טעם וריח יוצא דופן.

הירק נקצץ
הבשר
הסיר בתחילת הבישול
הירק יצמצם נפח לשליש

המצרכים:
3 כפות שמן זית איכותי
½ 1 ק"ג בשר בקר (מ"ס 8, 5, או כל בשר לבישול ארוך) חתוך לקוביות של 3 ס"מ
3 בצלים גדוליםקצוצים
¾ כוס שעועית אדומה, שהושרתה בלילה.
3 לימונים פרסים מיובשים ( בעזרת האגודל עושים בו חור)
½ כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 פלפל חריף קצוץ
4 כוסות מים רותחים
לירק

3 כפות שמן
כ-4 כוסות פטרוזליה קצוצה
1 כוס שמיר קצוץ
1 כוס עליי סלרי קצוץ
4 כוסות כוסברה קצוצה
6 בצלים ירוקים קצוצים
¼ כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר על להבה גבוהה ומטגנים את הבשר להשחמה, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה, מוסיפים את השעועית, הלימונים הפרסים והתבלינים, מכסים במים מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.
מחממים מחבת גדולה בחום בינוני עם 3 כפות שמן, ומטגנים את העשבי תיבול, עד שצבעם הופך לירוק עמוק ונפחם מתכווץ.
כעבור שעה מוסיפים את הירק המטוגן והלימון, מערבבים, ומבשלים שעה נוספת.
מגישים לצד אורז, פרסי כמובן


תהינו 

ממליצה להגיש עם חמוצים סיניים