מרק יוגורט הוא מאכל דרוזי, מרק יוגורט עזים שבתוכו שוחים כדורי בורגול. בקיץ הוא נאכל קר ובחורף חם .טעמו מיוחד ועשיר למרות שהתיבול מינימלי
כדורי הבורגול
½ ק"ג בורגול דק מושרה במים לשעה מסונן וסחוט היטב
1 כוס קמח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה חריפה
מעט קינמון
מלח לפי הצורך
מערבבים הכל ביחד
ללוש היטב
לכדרר כדורים בינוניים בגודל כדור פינגפונג ולא יותר בכדאי שיתבשל היטב.
מרק היוגורט
½1 ליטר יוגורט
½1 ליטר מים
1 ביצה
מלח, ומלח לימון ,מקל קינמון פלפל שחור לפי הצורך
מרתיחים את המים
מערבבים את הביצה עם היוגורט
ומתחילים למזוג יוגורט למים בהדרגה ,
מערבבים היטב עד שרותח. במידה ונוצרים גושים יש לסנן לפני הוספת כדורי הבורגול
מוספים את כדורי הבורגול ליוגורט,
מבשלים חצי שעה על אש בינונית.
כאמור בחורף נאכל חם מאד.
בקיץ מצננים היטב והמרק נאכל קר.
בתאבון
נראה מסקרן מאוד.
השבמחקרק על הקינמון אוותר (אם זה לא מקלקל הכל) - לא אוהב קינמון שלא במתוקים.
תודה, טלי!
שבוע טוב לך
☼
טעמו של הבורגול בבישול ביוגורט שונה מטעם הבורגול המוכר. לא מזמן בקרתי אצל חברה דרוזית המתבלת רק במלח ופלפל והיה טעים. אכלנו את המרק חם ביום קר וגשום בעוספיה והיה מחמם וטעים.
מחק