28.5.15

פוקצ'ה מקמח מלא וקמח שיפון


 פוקצ`ות מעולות רכות עסיסיות ששורדות הקפאה בצורה מעולה והכי חשוב אין צורך בלישה!
רק כמה דקות ערבוב כמה שעות התפחה עד השלשת הנפח, ליצור פוקצ`ות לצפות במה שאוהבים, ותהנו מפוקצות תפוחות קרספיות בקצוות רכות רכות הפנים . פשוט ממכר .
את הפקצ'ות ניתן להכין משלובי קמחים שונים ותמיד תמיד יקצרו תשבוחות.http://img1.tapuz.co.il/TapuzAlbums/eatno/f5283045-77a1-4bab-92fa-a5489ebc9524.jpg

למתכון 

מכינים בסיר גדול( אני משתמשת בסיר החמין)
שמים 
6 כוסות קמח בשילובים הבאים
1/3 קמח לבן 2/3 קמח מלא
או
1/3 קמח שיפון 1/3 קמח מלא או כוסמין 1/3 קמח לבן
(כל שילוב יתאים)

½ 1 כפות שמרים יבשים 
לערבב היטב להוסיף 
2 כפות סילאן/דבש
כף סוכר 
1כף  מלח 
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה 
3* כוסות מים פושרים מים פושרים (ניתן להוסיף עוד ¼ כוס מים)
לערבב היטב את הבצק בעזרת כף עץ. הבצק מאד דביק . 
לאחר איחוד כל המרכבים לכסות ולהניח להתפיח ללילה במקרר (הכי טוב) או 2-4 שעות במקום חמים עד השלשת הנפח

הרכבת הפוקצ'ות

לצפות תבנית בניר אפיה  לשמן *בשמן זית בנידיבות . 
בידייים משומנות לחתוך 24 כדורים לשתח  לעובי של-2 ½ 1  וליצור בעזרת האצבעות  גומות בבצק לשמן בהרבה שמן זית רצוי  שמן זית מתובל   ולהניח להתפחה . 
בינתיים להכין מה שמעוניינים לשים מעל ,  יש המסתפקים במלח גס, ורוזמרין או זעתר , אני שמה פרוסות חציל מטוגן, בטטה , כרובית וברוקלי גבינות צהובות או מלוחות, אנשובי . זיתים 
אני אוהבת למורחת במעט רוטב (פסטו/צ`מצורי/ עגבניות מיובשות / רוטב כוסברה ועוד) 
מסדרת את התוספות . מתפיחה עד הכפלת הנפח משמנת בשמן זית מעל התוספות ואופה בתנור חם מאד. עד הזהבה יפה( 15-20 דקות) 
מוציאה מהתנור ושוב מורחת בשמן המתובל או לרסס בספרי שמן זית.

*שמן זית המתובל 

 שמן זית מתובל ביתי המתכון פה 
  שמן זית בניחוח שום  יש לכתוש כ4 שיני שום לחצי כוס שמן זית .
להוסיף מעט פיטרוזיליה יבשה ולערבב להניח חצי שעה לאיחוד הטעמים.

מומלץ להכין פוקצ'ות דגנים 

זוהי פוקצה עם מעטה קרספי של דגנים
מיוחד ואהוב.
לחצי מכמות הבצק צריך תערובת של 250 גרם דגנים
קוואקר, שומשום מלא גרעינים שונים פשתן וקצח ועוד.
את הפקצ'ות לאחר התפחה שניה
תובלים תבילה זרזה במים
חמים מה שמאפשר אלסטיות
ותובלים בקערת הדגנים
מורחים בשמן זית רגיל או מתובל
מתפחים 
ואופים כרגיל.

הערה

*במידה ומשתמשים בקמח לבן בלבד יש להסתפק ב½2 כוסות מים
*הבצק מתאים להכנת פיצה


עוד מתכונים אהובים
פיצה לבנה מופחתת קלוריות                         עוגת גבינה לימונית מושלמת http://blog.tapuz.co.il/eatno/images/%7B6641F19F-22A2-47FF-AEDC-2F540078B539%7D.jpg

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה