23.5.15

עוגת גבינה קלסית של בבושקה


עוגה שכל כולה גבינה גבינה טורבוג א
מתית, גבינה כחושה, ועם שמנת אמתית של פעם, מתוקה במידה ומתובלת בשפע וניל וקליפת לימון, בים עוגות המוסים, הקצפות, העוגות הכבדות  העוגה הזו מפתיעה בפשטותה ואיכותיות שבה.
בבושקה שלי (כל אחד צריך בבושקה גם עם לא יליד העדה הנכונה אז אימצתי אחת ) ספרה לי שזו העוגה שנהגו להכין לחג הפסחא ועוברת במשפחה כבר דורות, והיא זוכרת את סבתא שלה חובצת את הגבינה והשמנת לבד. שם אפו את הועגה בתבנית חרס.
להכנת העוגה יש צורך בגבינת טורבוג הנמכרת במעדניות רוסיות במשקל. ואפשר להמירה לגבינת טוב טעם . -האמת לא מצאתי טורבוג, וכבר חשבי לקנות טוב טעם . המחיר 22 ש"ח לחצי ק"ג הרתיע אותי ונכנסתי למעדניה רוסית ושם ראיתי שפע של דליים מלאים בסוגים שונים של גבינות טורבוג, והמחיר תשאלו? בין 23-30 שח לק"ג. בהתייעצות עם המוכרת בחרתי בגבינת טורבוג 5%, אבל בהתייעצות מאוחרת עם בבושקה הבנתי שהיה עדיף לבחור בגבינת טורבוג בתית 0% , העוגה יצאה מושלמת ואמשיך לדבוק בגבינת ה5% ..המוכרת במעדנייה המליצה להמיר 250 גר בטורבוג עם צמוקים, הילדים אצלי לא אוהבים צמוקים בעוגה ולכן ותרתי. עוד רכשתי  1 ק"ג שמנת אמתית וסמכה (27%) ב22 שח לק"ג.
את העוגה הומלץ לי לאפות בתבנית 24-26 אבל כשראיתי את מסת הגבינה החלטתי לאפות בתבנית 28 והעוגה מלאה את התבנית.
בעוגה זו חשיבות רבה להצמדות להוראות ההכנה ולקירור העוגה בתנור . הקפידו ותהנו מעוגה גבינה קלאסית .

הכנות מראש

לצפות תחתית תבנית מתפרקת בנייר אפיה לסגור את התבנית ולגזור עודפים.
לחתוך נייר אפיה לחצי
לשמן את שולי תבנית האפיה  ובעזרת ניר האפיה לרפד את השוליים ליצור הגבהה לתבנית להדביק אתניר האפיה בחיבורים .
לשמים בתחתית התנור תבנית גדולה עם מים רותחים .
לחמם תנור ל200 מעלות

העוגה

בערך 200  גרם פתיבר
לרפד את תחתית התבנית

המלית

1.100 ק"ג גבינה טורבוג
קורט מלח
5 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
1 גביע שמנת של פעם(200 גר)
2 כפיות תמצית וניל איכותית
 גרידת לימון משני לימונים גדולים
1 כף מיץ לימון
הציפוי
3 גביעים שמנת של פעם (600 גר)
3 כפות סוכר
לערבב ביחד
ההכנה
להפריד את החלבונים והחלמונים
להקציף את החלבונים עם קורט מלח , להוסיף סוכר בהדרגה ולהקציף לקצף מבריק ונוקשה
להעביר מקערת המקסר את החלבונים ולשים את יתר המרכיבים בקערת המקסר (כולל החלמונים)
לערבב היטב למסה אחידה.
להוסיף את החלבונים - בהתחלה ¼ רבע מהחלבונים ולערבב ולאחר מכן את יתר החלבונים בתנועות קיחפול עדינות עד איחוד שתי התערובות.
לצקת על הפתיבר לישר .

האפיה

להכניס לתנור המחומם ל200 מעלות עם תבנית המים שיוצרת אדים, ולאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות, להוריד את החום ל170 מעלות ולאפות 40 דקות, להוציא ולצפות בשמנת .
לאפות 15 דקות. להשאיר כשעה להתקרר בתנור הסגור
לאחר מכן לפתוח את דלת התנור מעט ולתת לתנור להתקרר  .
חשוב שהעוגה לא תחשף לקור בבת אחת .
הכי טעים לאכול אותה חמימה.
ניתן לחמם מעט במיקרוגל לפני האכילה

אותה הגברת בשינוי האדרת

ניתן לצפות את העוגה בקצפת ולעטר בדובדבנים/תותים
ניתן להגיש את העוגה עם רוטב פירות (פירות יער שבושלו במעט סוכר חמש דקות)
ניתן לצפות את העוגה בגאנש שוקולד
בקיצור עופו על כנפי הדמיון וצרו עוגה כאהבתכם .

תהנו



 חג שמח חברים





5 תגובות:

  1. נראה נפלא, חבל שלא נוגעת במוצרי חלב בגלל רגישות. ובכלל לא חסידה של עוגות, אף פעם לא הייתי למרות שאפיתי.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אתי. אישית אוהבת אוכל כל אוכל ואתקשה לראות עצמי כמתנזרת ממאכל מסויים.

      מחק
  2. ערב נעים וטעים ..
    טלי תתחדשי על הבלוג העיצוב מתוקי ..

    השבמחק
    תשובות
    1. טלי איציק גרופית25.5.2015, 6:24

      תודה לינדה , שמחת אותי בביקורך

      מחק
  3. הכי טעים שיש,תתחדשי ניראה טוב :)

    השבמחק