עוגה נוסטלגית מבית אימא, קוביות של אושר מלאות שוקולד וחלבה, עם מוס קרמי עדין וטעים.
שממלא את הפה בשלל טעימים ומרקמים. פשוט להתענג מכל ביס.
וכשחברתי הודיע לי כי זקוקה לעוגה תוספת לשולחן המתוקים במסיבה שעורכת בעוד שעתיים,ואם אני יכולה לקנות לה עוגיות , מיד החלטתי לחדש עוגה נוסטלגית זו.
ומי שטעם לא הפסיק להלל ולחשוק בעוד...
או כמו שאחת החברות אמרה 'עוגיות סכנה'
***
דרגת קושי: קל ,כל אחד יכול
זמן הכנה :20 דקות
זמן אפיה 25 דקות
מספר מנות: 30 עוגיות
***
זמן הכנה :20 דקות
זמן אפיה 25 דקות
מספר מנות: 30 עוגיות
***
החומרים לתבנית מלבנית 20X30 ס"מ
***
המצרכים:
לבצק:
1 כוס שמן
5 חלמונים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
3 כפות סוכר
½-¼ כוס מים
למלית:
100 גר שוקולד שבור/שוקולד צ'יפס
2-4 כפות ממרח חלבה לכיסוי הבצק(לחלופין 100 גרם חלבה מפוררת)
5 חלבונים
1 כוס סוכר
1 חב' אינסטנט פודינג וניל או ריבת חלב
אופן ההכנה:
- לשים את חומרי הבצק ללא המים עד לקבלת בצק פירורי.
- מורדים ¼ מכמות הבצק ושומרים במקרר
- מוספים מים ליתר הבצק ולשים לבצק נוח
- בקערת המיקסר מקציפים חלבונים, אינסטנט פודינג וסוכר לקצף יציב
- משטחים את הבצק בתבנית מרובעת גדולה
- מורחים את החלוה
- מפזרים את השוקולד
- על השוקולד מורחים או מזלפים את החלבונים
- מעל הכל מפוררים את הבצק ששמנו בצד.
אפייה
אותה הגברת בשינוי האדרת
ניתן לפזר על הבצק 200 גרם שוקולד צ'יפס ולוותר על החלוה
ניתן למרוח קרם לוטוס ולפזר שוקולד צ'יפס לבן
תהינו חברים.
ניתן לפזר על הבצק 200 גרם שוקולד צ'יפס ולוותר על החלוה
ניתן למרוח קרם לוטוס ולפזר שוקולד צ'יפס לבן
תהינו חברים.
בוקר טוב יקירה תתחדשי על הבלוג ...
השבמחקתודה על המתכון .
תודה לינדוש
מחקבהצלחה בבלוג החדש, קצת קשה לי שאת לא אתנו בתפוז
השבמחקתודה על המתכון, נראה טעיםםםםםםםםםם
תודה בתיה. תפוז הבריח אותי.
מחק