20.5.15

כרוכיות גד עז בבצק קשקבל ואגוזים


אחת האהבות הגדולות שלי היא למצוא מתכונים קלי הכנה אבל טעמים ומרשמים , כזהו השטרודל הנ"ל שאת המתכון שלו מצאתי בבלוג טעמים במטבח של פירגה , פריגה מכינה אותו עם פרומעז ואני העדפתי להכין על גליל גדעז.


פירגה ממליצה להכפיל כמויות ואכן עם כבר מלכלכים כלים והשטרודל מוכן ללא אפיה שורד הקפאה (עד שלושה חודשים) אז למה לא להכין כפול ?
ויש לנו מעדן מרשים בשלוף לאורחים מזדמנים ולארוחות ערב.
לקראת שבועות החברות יוצאות במבצעים על הגבינות זו  הזדמנות להכין מלאי של כרוכיות עם גבינת עיזים
את גבינת הקשקבל ניתן לקנות מגוררת, אישית הגבינה בגוש זולה יותר ואף טעימה יותר. ואני נוהגת לגרר אותה במעבד מזון, פריגה ממליצה ללוש בי, ואכן אין בעיה ללוש ביד הבצק קל ונעים להכנה.
אבל אם לכלכתי מעבד מזון לקיצוץ האגוזים וגרוד הגבינה אז גם לשתי בו.
המלית הכי מסובכת שיש
4 חבילות גלילי גבינת "גד" וזהו….. מחלקים כל גליל ל-2 חצאים לאורכם


לפתוח את הבצק ביד על ניר פרגמנט  ולהניח את הגבינה
        
הקיפול ולהדק מעט 

                 מגולגל בניר אפיה יצופה בניילון ומוכן להקפאה       



הבצק
בצק הקשקוול

400 גרם גבינת קשקבל
כוס קמח לבן
200 גרם אגוזי מלך
4 כפות שמנת חמוצה
160 גרם חמאה מומסת
¼ כפית פלפל שחור
½ כוס  שומשום |(השתמשתי בשומשום מלא)
הכנת הבצק פשוטה וקלה
לקצוץ במעבד המזון עם להב סכין הפלדה את האגוזים לפירורים גסים .
להחליף את הסכין בדסקית הפומפייה, ולגרר את הקשקבל

להוסיף את יתר המרכיבים למעט השומשום  ולערבב עד איחוד
להוסיף שומשום וללוש מעט

2  .
הרכבת הכרוכית
לחלק את הבצק  לארבעה כדורים
על שיש לח מעט להניח ניר אפיה
על נייר האפייה להניח כדור בצק ועם היד לשטח למלבן ברוחב של 10 ס"מ לערך
להניח בקצה הבצק לאורכו את 2 חצאי הגליל.
עם ניר האפייה לגלגל את מחצית הבצק מעל הגבינה להדק עם 
הנייר.
חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.

במידה ומעוניינים להקפיא לעטוף היטב בניר לסגור בשקית ניילון או ניילון נצמד ולהקפיא.

האפייה

שעה עד שעתיים לפני ההגשה
מניחים על ניר אפיה ואופים בחום 180 מעלות כ-30-45 דקות עד השחמה. 



בתאבון

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 
אתם מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים בקובייה מצד ימין למעלה. 

2 תגובות: