21.7.14

פיצה מהירה מושלמת


המתכון לפיצה הזו  מצאתי במחברת המתכונים של אמא ..
  פיצה ללא התפחה? לא נראה לי ..
אבל כששהיתי בדרום בעת מבצע 'צוק איתן' ובין צבע אדום אחד לשני חשקה נפשינו בפיצה
ורציתי משהו מהיר  התאימה לי פיצה ללא התפחה
כבר שלשתי את הבצק התמכרתי לו. הבצק נוח לעבודה ונעים.
להפתעתי ברגע שטעמנו לא עניין אותנו קריאות צבע אדום
 ולא ההודעת דובר צה"ל שנכנסים רגלית ומבצע צוק איתן עולה מדרגה.
כולנו שקענו בצלחות הפיצה הכי טובה שיש.
אני יודעת שלרובנו יש מתכוני פיצה מנצחים, ובחיי הכנתי כבר המון פיצות מבצקים שונים
אבל הפיצה הזו עולה על כולן וניתן להכין  מהבצק גם פוקצ'ות וקליצונה משגעים.

דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה: ½ שעה *זמן אפיה: כ-15 דקות *מספר מנות: שני מגשי פיצה  כ 8 מנות . (בהנחה שכל אחד אוכל 2 משולשי פיצה)
 
מצרכים לבצק
½3 כוסות קמח לבן
½ שקית שמרית( אפשר להסתפק ב3/4 כף)
½ כפית מלח 1 כף סוכר
1 כפית עשבי פברואנס (ניתן להמיר באורגנו/תמין)
1 כפית שום גבישי  ¼ שמן זית
כ  ½1-¼1 כוסות מים פושרים
 ההכנה
  1. מערבבים  קמח, מלח וסוכר  ותבלינים לקערה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים, שמרים
  2. לשים את התערובת  מעט ומוספים שמן
  3. לשים במשך 10 דקות, לקבלת בצק חלק וגמיש.

רוטב לפיצה
100 גרם רסק עגבניות
1כפית אבקת שום
½ כפית מלח
½ אורגנו יבש
מעט מים
1 כף שמן זית
מעט פלפל שחור
1 כף שמן זית
1 כף קטשופ
לערבב את כל מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה
תוספות לפיצה
  • גבינת מוצרלה מגורדת
  • גבינת פטה
  • זיתים שחורים מגולענים
  • זיתים ירוקים מגולענים
  • פטריות
  • חצילים מטוגנים
  • וכל דבר נוסף שאוהבים על פיצה מתירס עד אננס

הרכבת הפיצה
  1. מחממים תנור ל-250 מעלות עם תבנית בתוכו
  2. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים
  3. מרדדים את הבצק על ניר אפיה מקומח קלות
  4. בשולי הבצק מניחים גבינה צהובה או כדורי מוצרלה
  5. מגלגלים את השוליים מורחים בביצה את השוליים ומפזרים שומשום
  6. מורחים מחצית מהרוטב במרכז הבצק
  7.  מפזרים גבינה ותוספות אהובות
  8. מוצאים את התבנית  החמה מהתנור
  9. מפזרים מעט קמח תירס או סולת על התבנית לקבלת בצק קריספי
  10. מחלקים את הבצק מניר האפיה לתבנית החמה.
  11. אופים כ-15-20 דקות עד שהשוליים שזופות והתחתי זהובה.

נהנים ממחמאות וטעם מעולה


אותה הגברת בשינוי האדרת 

  • ניתן להכין מהבצק פוקצ`ה עם ירקות ושמן זית
  • ניתן להכין קצולנה במילוי ירקות או גבינה או בשר.
  • ניתן להכין את הבצק ללא תבלינים
  • עופו על כנפי הדמיון ובשלו בכייף ואהבה .

להגיש לצד סלט ירקות עשיר

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?

אתם מוזמנים להירשם בקובייה העליונה מימין

ויש גם את הפיצה הזו
(בלחיצה על התמונה תגיעו למתכון)

28.6.14

תפוחי אדמה ופטריות בתנור

המנה הפשוטה המכילה שני מרכבים עיקריים קלת הכנה שקוצרת מחמאות בזכות הרוטב שמוספים לה בסוף האפייה ונותן לה ארומה עשירה. 

המצרכים

800 גרם תפוחי אדמה קטנים רחוצים
1 כפית מלח גס (או ע"פ טעם)

1 כפית פפריקה מעושנת /רגילה
1 כף עשבי תיבול איטלקיים או פרובנס 
 שיני שום שלמים בקליפתם לפי הטעם 

פטריות

250 גר פטריות שמפיניון / פורטובלו חתוכות לרצועות
1 כף שמן
½ כפית מלח
1 כף צ`לי מתוק

לרוטב

1 כף בלסמי
1כף רוטב צ`לי מתוק/חריף

2-4 שיני שום כתוש
¼ כפית מנטה יבשה
1 כפית תימין יבש 

ההכנת תפוחי האדמה

  1. את תפו"א חותכים לרבעים בקליפתם
  2. שמים בתבנית עם 2 כפות שמן והתבלינים. 
  3. מכנסים לתנור ל3/4 אפיה כ20-30 דקות 
לפטריות
  1.  לחמם במחבת 1 כף שמן עם חצי כפית מלח גס
  2. להוסיף את הפטריות על אש גבוהה לערבב מדי פעם כ3-5 דקות 
הוספת פטריות לתפוחי אדמה
  1. כשתפו"א מוכנים נוסיף את הפטריות ושיני השום, נערבב היטב 
  2. ונאפה בחום של 180 מעלות לעוד 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומיםלקרר את המאפה כעשר דקות 

הרוטב לאחר האפייה

  • לשים בקערית את כל מצרכי הרוטב ולערבב 
  • כשתפו"א והפטריות התקררו מעט לשפוך את הרוטב עליהם ולערבב.
  • מומלץ לטעום ולהמליח ע"פ הצורך.
  • להעביר לכלי הגשה ולקשט עם מעט פטרוזיליה/ דלעת/עירית.

אותה הגברת בשינוי האדרת
  • ניתן להוסיף דלעת, קישואים או כרובית מאודה 
  • ניתן להשתמש בתבלין פיצה במקום הפפריקה ועשבי התיבול 

1.6.14

סדנה להכנת חצ'פורי גרוזיני של בבושקה



חצפורי הינו בורקס של הגרוזינים. מעדן אמתי
אבל גם במאכל הזה נתקלתי בכל מיני גרסאות, יש המכינים אותו מבצק שמרים כמו של סמבוסק  ויש מבצק פריך ללא שמרים.
ביום הולדתי אכלנו במסעדת `שוטא`  החצ`פורי שלהם היה המושלם ביותר,
כששאלתי את בלה בעלת המקום באיזה בצק השתמשו. תשובתה היתה מעורפלת ומחוייכת|: 'המון עבודה , תעזבי , תבואי לאכול אצלי`
וכך נשארתי מסוקרנת הכנתי מדי פעם חצ`פורי מבצק מלאווח טעים אבל מאד שמן.
באחת המסיבות שנערכו בזולה שבה כל משתתף תורם משהו לשולחן המרכזי הביא אחת האורחות חצ`פורי קסום ....פריך בצורה לא רגילה.
היא ספרה לי שהחצ`פורי הזה סבתא רבה מכינה רק לאירועים מיוחדים המון עבודה ..
וכך הגעתי לבבושקה בת כ-90 וממנה למדתי להכין את החצ`פורי שעשוי מבצק שמרים ודרך הכנתו מזכירה את בצק השמרים הדפוף,  התמונות המדגימות את תהליך ההכנה


לבצק

5 כוסות קמח לבן
2 ביצה
1-¼ 1 כוס מי-סודה קרים
40 גרם שמרים טריים* (½1 כפות שמרים יבשים)
¼ 1 כפיות מלח
3 כפות ודקה


למריחה

150-100 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר


למלית

250 גרם צהובה מגוררת
500 קוט`ג/ טורבוג
500 גרם גבינת חמד / מגורדת
( לרב מסתפקים בקוטג`או גבינה קשה גרוזנית וגבינה מלוחה בכמויות שוות)


ההכנה 


  1. מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את הסודה, הביצה והמלח, ולשים במשך מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד רך ומעט דביק. 
  2. עוטפים במגבת לחה את הבצק ומניחים  לנוח כשעה
  3. מחלקים ל12 כדורים בידיים מקומחות . מכסים בניילון ומניחים לבצק לנוח עוד כחצי שעה.
  4. מרדדים כל אחד מהכדורים למלבן באורך של 20 ס"מ וברוחב של 15 ס"מ
  5. מברישים את הבצק בשכבה דקה של חמאה, ומקפלים לאורך שלישי למרכז ושליש שני מעליו. 
  6. מקפלים את שני הקצוות כלפי המרכז ואחד על השני .
  7. מנחים למנוחה וממשכים כך עם כל כדורי הבצק 
  8. כשמסיימים, לוקחים את הבצק הראשון שהכנו ושוב חוזרים על פעולת הרידוד
  9.  מרדדים את המלבן לרוחב, כך שייווצר שוב מלבן באורך 20 ס"מ.
  10. מברישים שוב בחמאה, ומקפלים שנית.
  11. ומניחים לבצק לתפוח במקום קריר ל½ שעה  או לילה במקרר.. 
  12. מרדדים לעיגול או מלבן מנחים
  13. במרכז 2 כפות מילוי
  14. מקפלים שתי קצוות משני צדדים  למרכז במשולש .
  15. ואז השתיים האחרות מעליהן 
  16. מרדדים מעט. 
  17. מורחים בשמן זית או חמאה מומסת  על הבצק 

להכנת חצ`פורי ביצה 


  1. מרדדים לעגול  מנחים כף גבינה מפזרים לאורך 
  2. סוגרים לצורת סירה. מורחים בשמן זית או חמאה מומסת 
  3. אופים 10 דקות (לפי ההוראות בהמשך) 
  4. ואז בעזרת כף יוצרים שקע בגבינה ויוצקים ביצה 
  5. הבבושקה גילתה לי את סודה היא משתמשת בביצים קטנות (בחצר ביתה יש תרנגולות ערביות)
  6.  מניחה רק חלמון ביצה במרכז  ועם כפית מורחת מעט חלבון מסביב לחלמון .
  7. כך הביצה לא גולשת החוצה
  8. מחזרים לאפיה עד השחמה. 

האפייה


  1. הכי טוב לחמם אבן שמוט בתנור בטמפרטורה הכי חמה  ועליה לאפות עד השחמה . 
  2. לי עדיין אין אבן שכזו ואני אופה כך 
  3. מחממים תנור לטמפרטורה הכי גבוהה שיש. מחממים תבנית-אפייה ממתכת .
  4. מפזרים מעט סולת או קמח תירס
  5. מניחים את החצ`פורי על התבנית החמה, ואופים כ 10-15 דקות, או עד שהבצק משחים ונעשה פריך.
  6. כשמוכן  מורחים במעט חמאה מומסת או שמן זית.

עוד מלית מומלצת

½קילו גבינת טבורוג (תחליפים - ריקוטה או קוטג` וגם גבינת טוב טעם-חמד)
½ קילו גבינה קשה גרוזינית או סולוגוני (תחליפים - בולגרית,  ו-או צפתית מומלחת )
100 גר גבינה צהובה
חבילה עלי מנגולד או תרד קצוצים מאודים
לערבב להוסיף מלח ופלפל שחור

אותה הגברת בשינוי האדרת


  1. הכנתי 12 חצ`פורי גדולים . ניתן להכין קטנים יותר ולחלק את הבצק ל24 כדורים בשלב 3 .
  2. ניתן להכין עם מילויים שונים ומגוונים כמו בשר, בצל, חומוס, תפוח אדמה, פטריות וחצילים
  3. ניתן להקפיא 1/2 כמות מהבצק.
  4. ניתן להקפיא גם לאחר הכנת החצ`פורי ולפני האפייה, ובזמן הרצוי רק להכניס לתנור, להזליף עוד מעט שמן ולאפות.
  5. בזמן העבודה עם הבצק חשוב שיהיה קר וישמר במקרר.

נשמע המון עבודה אבל תענוג להכין וכיף לראות את הסועדים מתמוגגים
אשמח שתשתפו אם הכנתם ואפרסם את השגתכם למתכון.
ואם יש לכם מתכון עדות מיוחד שעובר בירושה במשפחה .
אנא שתפו אותי.



דידי שור מהבלוג אוהב את הביקורת
שתף  במתכון של חמתו הגרוזינית

"המתכון של חמותי הוא כזה:
מלית:

3 גבינת חמד מפוררת
3 גבינת טוב טעם מפוררת
3 ביצים
בצק:
3/4 קילו קמח
3-4 כפות וודקה או חומץ טבעי
3 כפות שמן
חצי כף מלח
1 אבקת אפיה
שתיים וחצי כוסות מים פושרים
ביצה
ההכנה
לשים את הבצק ומחלקים ל-10 כדורים. מקמחים ושמים בשקיות אוכל למשך 20-30 דקות.
מרדדים 2 כדורים, ומחכים 5 דקות. מותחים אחד לגודל 60*80 ס"מ, לא במערוך אלא עם הידיים בעדינות שלא ייקרע (הבצק נהיה דק כמו נייר). מתיזים שמן על כל הבצק, ומקפלים שליש מימין ושליש משמאל. מתיזים עוד שמן, ומקפלים שליש מלמעלה ושליש מלמטה. מתיזים עוד שמן, ונותנים 10 דקות מנוחה לבצק.
מהדקים ומותחים את המלבנים שנוצרו, וחותכים כל אחד לארבע. שמים כף תערובת גבינה בכל ריבוע, וסוגרים בצורת אניה (אין לי תמונות אבל בכל צורה שתסגרו זה ייצא טעים)
אופים בחום 200 מעלות למשך רבע שעה.
דבריו:
"עשיתי פעם אחת כדי ללמוד וכל המשפחה האשכנזית שלי התלהבו נורא. אין ספק, חצ'פורי זה ה- מאכל של הגרוזינים. אחרי שמתרגלים לחצ'פורי, בורקס נראה כמו גוש מרגרינה."



24.5.14

חלות אליפות עם בצק פוליש



לא מעט פעמים ספרתי על כך שחלות לא אופה . פשוט לא יוצאות מספיק אורריות, אבל כשראיתי אצל הלוחשת לאוכל חלה עם בצק מקדים(פולש) לא נשארתי אדישה והחלטתי לנסות ולהכין . ואכן לפני שבוע הכנתי לפי המתכון שנתנה ויצאו לי יופי של חלות . 
לאחר שיחה עם אחד מטובי האופים הבנתי שיש מקום לשיפור 
כשדברתי איתו על הקושי שלי ליצור חלות נאות עם הבצק המשומן הציע לקמח במקום לשמן. 
בנוסף המליץ על חימום התנור לטמפרטורה הכי גבוה . להניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור  ליצירה אדים. 
והמליץ מאד על תוספת של גלוטן להכנת החלות ולחמים בעיקר כשעובדים עם קמחים לא מעושרים(קמח לחם ) ומקמחים מלאים.  . 
עוד המליץ להוסיף משפרי אפיה למתכוני שמרים להארכת חיי המדף שלהם. 
הפעם הבסיס למתכון הוא המתכון של לוחשת לאוכל עם שינויים קלים שלי 
לצורך הכנת הבצק צריך כ-1 קג קמח. חלק לפוליש והנותר ללישת החלה.



למחמצת פוליש


½ 1 כוס קמח לחם לבן+ כפית גלוטן לערבב היטב

1 כוס  מים
¼ כפית שמרים יבשים
לערבב לכסות בניילון נצמד
השהות כ-12 שעות מחוץ למקרר . במקרר עד 3 ימים. 

לבצק


כ- 800 גר קמח לבן + כף שטוחה גלוטן

½1 כפות  שמרים יבשים
½1 כף מלח
½ כוס שמן
2 כפות סוכר
2 כפות סילאן
2 ביצים טרופות
¼1כוסות מים 

לזיגוג


1 ביצה

1 כף מים
גרגירי פרג/ שומשום /קצח

ההכנה

מכינים את הפוליש: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והמים ומערבבים היטב,עד ליצירת עיסה אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה. בתום הזמן, מכניסים את הפוליש למקרר, לפחות למשך שמונה שעות. ניתן להשתמש במחמצת עד שלושה ימים לאחר הכנתה.

כשעה לפני תחילת העבודה על הבצק, מוציאים את הפוליש מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר.

בקערה גדולה שמים מחצית מכמות הקמח , מערבבים עם המלח , מוספים שמרים וסוכר . ומערבבים שנית, לפיזור אחיד שלהם בקמח. מוסיפים את הפוליש, את השמן, את הביצים ואת המים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מוספים בהדרגה את יתר הקמח עד קבלת בצק רך ומעט דביק. לשים במשך עשר דקות . 


מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה מקומחת ומקמחים את כל הבצק.

מכניסים את הקערה לתוך שקית גדולה ומניחים במקום חמים .
אני עוטפת בשמכה חמה  או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי-שעתיים).


מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו.

מחלקים במרית או סכין מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
להכנת שתי חלות גדולות מחלקים כל חלק שוב, לשלושה חלקים שווים.
כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.

אישית הכנתי חלה אחת גדולה 

ואת החלק השני חלקתי לחצי וכל חלק שוב חלקתי לשלוש והכנתי שתי חלות 

שאותן מלאתי בממרחי `מוטי שף`. 
פשוט רדדתי כל חלק דק ככל הניתן מרחתי ממרח עגבניות ובחלק אחר ממרח פסטו ובשלישי ממרח ארטישוק 
גלגלתי ויצרתי צמה .
את החלות אני אופה בתבניות את הגדולה בתבנית לחלה והקטנות בתבנית אנגליש קייק לקבלת חלה גבוה .
מחממת את התנור לחום הכי גבוה 
יוצרת אדים כמוסבר למעלה. 
מורחת בעדינות את החלה ביצה טרופה עם מעט מים 
מפזרת שומשום/פרג/קצח 
אופה בחום של 230 מעלות כ-25-40 דקות 
לחלות הקטנות מספיק 15-25 דקות . 
מוציאה את החלות מהתבניות ומכניסה לעוד 5 דקות אפיה ללא התבנית . 
מוצאה ומניחה על רשת מכוסה במגבת לקירור .


טליטיפ 
במידה ומשתמשים בבצק לחם
אין צורך בתוספת גלוטן.
אם רוצים להקפיא חלק מהחלות מומלץ לקרר היטב
ולהקפיא בשקית אטומה ללחות או ניילון נצמד. 

  שבקרתם אותי 
אהבתם את המתכון? 
ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 
חברים, אפו ובשלו באהבה 
ועופו על כנפי הדמיון 

18.5.14

סלט לקט נורמנדי ופסטו מאלף לייט


אוהבת לקט נורמנדי שמתאים ביותר להכנת פשטידות וסלטים, תמיד נמצא אצלי במקפיא וכשיש אורחים בהפתעה נשלף ומכינה ממנו מעדנים שונים. הסלט הזה תמיד קוצר מחמאות, לא משנה איזה כמות אכין ממנו  תמיד נעלם ראשון מכל שולחן אירוח.

המצרכים

1 לקט נורמנדי
1-2 כפות רוטב פסטו
לביבות חסה חתוכים גס
בצל פרוס לחצי טבעות
חופן קורטונים חופן אגוזים /שקדים/צנובר קלויים
מיץ לימון לפי הטעם
שום כתוש לפי הטעם(לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה

  1. לבשל את ירק הנורמנדי(אישית מבשלת במקרו כ10 דקות ללא תוספת כלשהי)
  2. לקרר מעט על מסננת
  3. להכין סלט מהחסה הבצל מיץ הלימון ופלפל שחור (ניתן להוסיף שמן זית)
  4. לערבב את הלקט הנורמנדי והפסטו מלח ופלפל שחור
  5. להניח בקערה את סלט החסה מעליו את הלקט הנורמנדי
  6. לעטר מסביב בקורטונים ומעל באגוזים
טיפים להכנת הסלט
  • את הלקט ניתן להכין מראש
  • את החסה והבצל ניתן לחתוך מראש
  • לתבל ולשדך לפני ההגשה

טליטיפ

  • לרחיצת חסה וכל ירק אני נוהגת להשרות במים וסבון (שמתאים לרחיצת ירקות ופירות) בקערת מיבש החסה 
  • שולפת את סלסלה של המייבש עם הירק שוטפת בזרם מים
  • משרה במי מלח כ5 דקות בתוך הסלסלה שולפת את הסלסלה ושוטפת שוב במי ברז זורמים
  • מיבשת היטב במייבש החסה

16.4.14

צלעות כבש/טלה ותפוחי אדמה אפויים


צלעות טלה, צלעות כבש על האש אהבה גדולה שלי
הפעם מביאה את דרך ההכנה שלי בתנור


למתכון

2צלעות טלה/כבש 
תפוחי אדמה בנינויים קלופים וחתוכים לקוביות בנוניות
1 גזר קלוף ופרוס
1 שום חצוי לרוחבו
מרינדה 
1 כף שום כתוש
½ כף פפריקה אדומה מעושנת
½כף תבלין בצל
1 כפית חוויג'
מלח
פלפל שחור גרוס
¼-½ כוס שמן זית
לערבב הכל יחד למשחה נוחה למריחה
ההכנה
לשים את תפוחי אדמה והגזר והשום בכלי המתאים למקרוגל לערבב עם ½ מהמרינדה לכסות ולבשל במיקרוגל 10 דקות 
לעסות את צלעות הכבש במרינדה הנותרת
לאחר בישול תפוחי האדמה
לצקת  את תפוחי האדמה לתבנית
לסדר מעליהם את צלעות הכבש לכסות בנייר כסף ולאפות 40 דקות בחום של 200 מעלות 
לאחר 40 דקות להוריד את נייר הכסף
להפוך את הצלעות ולהעביר את התנור למצב גריל
להחזיר את התבנית לגריל ל10 דקות.

תהנו

6.4.14

עלי גפן במלית אורז ובשר מהמטבח הרומני.

בחודשים אפריל מאי שחי הגפן מלאים עלים, צריך לדעת לבחור בעלים גדולים ללא נגעים, שעדיין רכים ודקים, צבעם עז ומבריק. מליצה לקטוף כמות גדולה לנקות היטב וליבש, לסדר את העלים בצורה ישרה וחלקה זה על גבי זה בחבילות של כ50 עלים לעטוף בניר כסף או ניילון נצמד ולשמור במקפיא לשימוש עתידי. העלים נשמרים לשימוש במשך כל השנה.  יש להפשיר את העלים במקרר העלים המופשרים מוכנים לשימוש ואין צורך בהשריה במים חמים
הפעם מביאה מתכון מהמטבח הרומני 'סרמאלה'

המילית
500 ק"ג בשר בקר טרי טחון (חמותי הייתה מכינה מחזה עוף או הודו טחון)
2 כוסות אורז לבן מבושל חלקי
1כף שום כתוש                                              
1 כף נענע יבשה(זו תוספת שלי)
1 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק ביתית או מלח לפי הטעם
1 בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן
2 כפות רסק עגבניות או 2 עגבניות טריות מרוסקות
קמצוץ צ`לי חריף יבש
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים למילוי ומשהים לפחות חצי שעה לפני השימוש (להתמזגות וספיגת טעמים)
הכנת העלים
כ80 עלי גפן טריים
לרחוץ היטב ולהשרות במים עם כפית סודה לשתייה לעשר דקות לסנן ולשטוף (*בשלב זה ניתן להקפיא)
להשרות במים רותחים עד שינוי הצבע .
להניח על מסננת ליבוש
מילוי עלי הגפן

  1. פורסים בכל פעם עלה על משטח העבודה
  2. מניחים חופן מהמלית במרכזו.
  3. סוגרים על המלית עם שני צידיי העלה,
  4. מעליהם את החלק התחתון של העלה ומגלגלים תוך הידוק לסגירה.

חוזרים על הפעולה עד מילוי כל העלים.
הרוטב
מערבבים בקערה
1 קופסא קטנה רסק עגבניות

1 מיץ סחוט מלימון אחד
1-2 כפות סוכר
1 כפית שום כתוש
1 כף אבקת מרק ביתית או כפית מלח 3 כפות שמן קנולה
2 כוסות מים
מערבבים היטב בקערה .את הרוטב יוצקים על עלי הגפן הממולאים.
הבישול
מרפדים תחתית סיר רחב (סוטאז`) בשיפודי עץ או בפרוסות תפוחי אדמה
מעל מרפדים בעלי גפן ריקים ומניחים מעליהם את העלים הממולאים בצפיפות
מסדרים בשכבות כשבין השכבות מניחים עלי גפן כשכבת הפרדה וטעם.
יוצקים באופן שווה את הרוטב על תכולת הסיר ומרתיחים
טועמים ומשפרים טעמים
מבשלים על להבה קטנה בסיר סגור משך כ-40 דקות, עד שהרוטב מצטמצם כמעט לחלוטין.
ועכשיו, רוצו לרכוש לחם שחור טרי ותתחלו לאכול ולהנות ..
חברים, תודה שבקרתם בבלוג  
ואהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי? 

הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?


אשמח לתגובות ורשמים. 

21.3.14

סנייה חצילים על מצע בורגול


הסנייה היא תבשיל מהמטבח הערבי, מאפה בשר, לרב בשר כבש עם טחינה.
הרעיון לסנייה הזו הוא מהקובה בסנייה שילוב חדש ומרענן לסנייה הרגילה שאני מרבה להכין
בסיס בורגול ועליו שכבת בשר מטובל חצילים אפויים וטחינה.
בקיצור אל תוותרו על המעדן הזה שהולך נהדר עם סלט ופיתות. 

הבשר המתובל

הסנייה לפני האפייה 

הבשר המבושל ועליו מסדרים את החצילים

ומעל הטחינה לפני האפייה הסופית

וביציאה מהתנור

שכבות של עונג 

לבסיס 
1 כוס בורגול דק מושרה במים וסחוט 
1 כף שמן זית 
2 כפות בשר טחון 
½ כפית סחוג/ רסק פלפלים חריף 
1 כף קמח 
לערבב היטב יחדיו לבצק 
החציל
1 חציל קטן קלוף ופרוס מומלח ומושרה כחצי שעה
לשמן ניר אפיה בשמן זית ולהניח את החציל למרוח בשמן ולאפות עד הזהבה.  
המילוי
½ק"ג בשר בקר /כבש טחון 1 בצל קצוץ 
3 שיני שום קצוצות 
½כוס כוסברה/פטרוזיליה  
מעט עירית קצוצה 
1 כפית סחוג או מעט צ`לי גרוס(אופציונלי)
¼כפית קינמון (אופציונלי) 
½ בהרט 
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לטגן בצל ושום במעט שמן זית עד שקיפות 
להוסיף את הבשר ולערבב שלא ייווצרו גושים.
לטגן עד שינוי צבע הבשר.
להעביר לקערה ולהוסיף  תבלינים וירק ולערבב

לשכבת הטחינה 


½ כוס טחינה גולמית
2-1 כוס מים
מיץ לימון
1 שן שום כתוש
מלח
לערבב לטחינה
צנוברים לפיזור 
הרכבת הסנייה
לשמן בטחינה גולמית תבנית 18 
לרפד את הבסיס ודפנות התבנית בשכבת בסיס הבורגול 
להדק היטב
להניח את הבשר ולהדק
לאפות בחום 180 מעלות כ30 דקות 
להוציא מהתנור 
עד שלב זה ניתן להכין מראש. 
לפני הארוחה. 
לסדר את פרוסות החציל
לצקת מעל את הטחינה
לפזר מעל מעט סומק וצנוברים
לאפות עשר דקות 

בתאבון 

אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 
אתם מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים בקובייה מצד ימין למעלה.