המנה הפשוטה המכילה שני מרכבים עיקריים קלת הכנה שקוצרת מחמאות בזכות הרוטב שמוספים לה בסוף האפייה ונותן לה ארומה עשירה.
המצרכים
800 גרם תפוחי אדמה קטנים רחוצים1 כפית מלח גס (או ע"פ טעם)
1 כפית פפריקה מעושנת /רגילה
1 כף עשבי תיבול איטלקיים או פרובנס
שיני שום שלמים בקליפתם לפי הטעם
פטריות
250 גר פטריות שמפיניון / פורטובלו חתוכות לרצועות1 כף שמן
½ כפית מלח
1 כף צ`לי מתוק
לרוטב
1 כף בלסמי1כף רוטב צ`לי מתוק/חריף
2-4 שיני שום כתוש
¼ כפית מנטה יבשה
1 כפית תימין יבש
ההכנת תפוחי האדמה
- את תפו"א חותכים לרבעים בקליפתם
- שמים בתבנית עם 2 כפות שמן והתבלינים.
- מכנסים לתנור ל3/4 אפיה כ20-30 דקות
- לחמם במחבת 1 כף שמן עם חצי כפית מלח גס
- להוסיף את הפטריות על אש גבוהה לערבב מדי פעם כ3-5 דקות
- כשתפו"א מוכנים נוסיף את הפטריות ושיני השום, נערבב היטב
- ונאפה בחום של 180 מעלות לעוד 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומיםלקרר את המאפה כעשר דקות
הרוטב לאחר האפייה
- לשים בקערית את כל מצרכי הרוטב ולערבב
- כשתפו"א והפטריות התקררו מעט לשפוך את הרוטב עליהם ולערבב.
- מומלץ לטעום ולהמליח ע"פ הצורך.
- להעביר לכלי הגשה ולקשט עם מעט פטרוזיליה/ דלעת/עירית.
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להוסיף דלעת, קישואים או כרובית מאודה
- ניתן להשתמש בתבלין פיצה במקום הפפריקה ועשבי התיבול
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה