28.6.14

תפוחי אדמה ופטריות בתנור

המנה הפשוטה המכילה שני מרכבים עיקריים קלת הכנה שקוצרת מחמאות בזכות הרוטב שמוספים לה בסוף האפייה ונותן לה ארומה עשירה. 

הוסף כיתוב
המצרכים
800 גר תפוחי אדמה קטנטנים 
3 כפות שמן זית

1 כפית מלח גס (או ע"פ טעם)
1 כפית פפריקה מעושנת /רגילה
1 כף עשבי תיבול איטלקיים או פרובנס 
 שיני שום שלמים בקליפתם לפי הטעם 
פטריות
250 גר פטריות שמפיניון / פורטובלו חתוכות לרצועות
1 כף שמן
½ כפית מלח
1 כף צ`לי מתוק

לרוטב
1 כף בלסמי
1כף רוטב צ`לי מתוק/חריף

2-4 שיני שום כתוש
¼ כפית מנטה יבשה
1 כפית תימין יבש 
חופן פטרוזיליה/ כוסברה (לקישוט)
ההכנה
תפוחי האדמה

 את תפו"א חותכים לרבעים ושמים בתבנית עם 2 כפות שמן והתבלינים. 
מכניסים את כל העסק לתנור לשלושת רבע אפיה במשך 20-30 דקות בחום של כ 200 מעלות
לפטריות

 לחמם במחבת 1 כף שמן עם חצי כפית מלח גס
להוסיף את הפטריות על אש גבוהה לערבב מדי פעם כ3-5 דקות 

הכנת המנה לאפייה 
כשתפו"א מוכנים נוסיף את הפטריות ושיני השום, נערבב היטב 
ונאפה בחום של 180 מעלות לעוד 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים .  
לתת להם להתקרר למשך 10-15 דקות.
הרוטב לאחר האפייה

לשים בקערית את כל מצרכי הרוטב ולערבב 
שתפו"א והפטריות התקררו מעט נשפוך את הרוטב עליהם ונערבב. מומלץ לטעום ולהמליח ע"פ הצורך.
להעביר לכלי הגשה ולקשט עם מעט פטרוזיליה.

אותה הגברת בשינוי האדרת
ניתן להוסיף דלעת , קישואים או כרובית מאודה 
ניתן להשתמש בתבלין פיצה במקום הפפריקה ועשבי התיבול