21.7.14

פיצה מהירה מושלמת


המתכון לפיצה הזו  מצאתי במחברת המתכונים של אמא ..
  פיצה ללא התפחה? לא נראה לי ..
אבל כששהיתי בדרום בעת מבצע 'צוק איתן' ובין צבע אדום אחד לשני חשקה נפשינו בפיצה
ורציתי משהו מהיר  התאימה לי פיצה ללא התפחה
כבר שלשתי את הבצק התמכרתי לו. הבצק נוח לעבודה ונעים.
להפתעתי ברגע שטעמנו לא עניין אותנו קריאות צבע אדום
 ולא ההודעת דובר צה"ל שנכנסים רגלית ומבצע צוק איתן עולה מדרגה.
כולנו שקענו בצלחות הפיצה הכי טובה שיש.
אני יודעת שלרובנו יש מתכוני פיצה מנצחים, ובחיי הכנתי כבר המון פיצות מבצקים שונים
אבל הפיצה הזו עולה על כולן וניתן להכין  מהבצק גם פוקצות וקליצונה משגעים. דרגת קושי: קל 

זמן הכנה: ½ שעה
זמן אפיה: כ-15 דקות
מספר מנות:
שני מגשי פיצה  כ 8 מנות . (בהנחה שכל אחד אוכל 2 משולשי פיצה)  

מצרכים לבצק
½3 כוסות קמח לבן
½ שקית שמרית( אפשר להסתפק ב3/4 כף)

½ כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית עשבי פברואנס (ניתן להמיר באורגנו/תמין)
1 כפית שום גבישי 
¼ שמן זית
כ  ½1-¼1 כוסות מים פושרים

 ההכנה

מערבבים  קמח, מלח וסוכר  ותבלינים לקערה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים, שמרים
לשים את התערובת  מעט ומוספים שמן
לשים במשך 10 דקות, לקבלת בצק חלק וגמיש.
רוטב לפיצה
100 גרם רסק עגבניות

1כפית אבקת שום
½ כפית מלח
½ אורגנו יבש 
מעט מים
1 כף שמן זית
מעט פלפל שחור

1 כף שמן זית
1 כף קטשופ

לערבב את כל מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה
תוספות לפיצה
גבינת מוצרלה מגורדת
גבינת פטה
זיתים שחורים מגולענים
זיתים ירוקים מגולעים
פיטריות
חצילים מטוגנים
וכל דבר נוסף שאוהבים על פיצה מתירס עד אננס


הרכבת הפיצה 

מחממים תנור ל-250 מעלות עם תבנית בתוכו
מחלקים את הבצק ל-2 כדורים
מרדדים את הבצק על ניר אפיה מקומח קלות
בשולי הבצק מניחים גבינה צהובה או כדורי מוצרלה
מגלגלים את השוליים מורחים בביצה את השוליים ומפזרים שומשום
מורחים מחצית מהרוטב במרכז הבצק
 מפזרים גבינה ותוספות אהובות
מוצאים את התבנית  החמה מהתנור
מפזרים מעט קמח תירס או סולת על התבנית לקבלת בצק קריספי
מחלקים את הבצק מניר האפיה לתבנית החמה.
אופים כ-15-20 דקות עד שהשוליים שזופות והתחתי זהובה.

ונהנים ממחמאות וטעם מעולה
ממחמאות וטעם מעולים..


אותה הגברת בשינוי האדרת 
ניתן להכין מהבצק פוקצ`ה עם ירקות ושמן זית
ניתן להכין קצולנה במילוי ירקות או גבינה או בשר.
ניתן להכין את הבצק ללא תבלינים
עופו על כנפי הדמיון ובשלו בכייף ואהבה .


אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להרשם בקוביה העליונה מימין