18.5.14

סלט לקט נורמנדי ופסטו מאלף לייט


אוהבת לקט נורמנדי שמתאים ביותר להכנת פשטידות וסלטים, תמיד נמצא אצלי במקפיא וכשיש אורחים בהפתעה נשלף ומכינה ממנו מעדנים שונים. הסלט הזה תמיד קוצר מחמאות, לא משנה איזה כמות אכין ממנו  תמיד נעלם ראשון מכל שולחן אירוח.

המצרכים
1 לקט נורמנדי
1-2 כפות רוטב פסטו
לביבות חסה חתוכים גס
בצל פרוס לחצי טבעות
חופן קורטונים חופן אגוזים /שקדים/צנובר קלויים
מיץ לימון לפי הטעם
שום כתוש לפי הטעם(לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה
  1. לבשל את ירק הנורמנדי(אישית מבשלת במקרו כ10 דקות ללא תוספת כלשהי)
  2. לקרר מעט על מסננת 
  3. להכין סלט מהחסה הבצל מיץ הלימון ופלפל שחור (ניתן להוסיף שמן זית)
  4. לערבב את הלקט הנורמנדי והפסטו מלח ופלפל שחור
  5. להניח בקערה את סלט החסה מעליו את הלקט הנורמנדי 
  6. לעטר מסביב בקורטונים ומעל באגוזים 
טיפים להכנת הסלט
  • את הלקט ניתן להכין מראש 
  • את החסה והבצל ניתן לחתוך מראש 
  • לתבל ולשדך לפני ההגשה 
טליטיפ
  • לרחיצת חסה וכל ירק אני נוהגת להשרות במים וסבון (שמתאים לרחיצת ירקות ופירות) בקערת מיבש החסה
  • שולפת את סלסלה של המייבש עם הירק שוטפת בזרם מים
  • משרה במי מלח כ5 דקות בתוך הסלסלה שולפת את הסלסלה ושוטפת שוב במי ברז זורמים.
  • מיבשת היטב במייבש החסה