6.4.14

עלי גפן במלית אורז ובשר מהמטבח הרומני.

בחודשים אפריל מאי שחי הגפן מלאים עלים, צריך לדעת לבחור בעלים גדולים ללא נגעים, שעדיין רכים ודקים, צבעם עז ומבריק. מליצה לקטוף כמות גדולה לנקות היטב וליבש, לסדר את העלים בצורה ישרה וחלקה זה על גבי זה בחבילות של כ50 עלים לעטוף בניר כסף או ניילון נצמד ולשמור במקפיא לשימוש עתידי. העלים נשמרים לשימוש במשך כל השנה.  יש להפשיר את העלים במקרר העלים המופשרים מוכנים לשימוש ואין צורך בהשריה במים חמים
הפעם מביאה מתכון מהמטבח הרומני 'סרמאלה'

המילית
500 ק"ג בשר בקר טרי טחון (חמותי הייתה מכינה מחזה עוף או הודו טחון)
2 כוסות אורז לבן מבושל חלקי
1כף שום כתוש                                              
1 כף נענע יבשה(זו תוספת שלי)
1 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק ביתית או מלח לפי הטעם
1 בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן
2 כפות רסק עגבניות או 2 עגבניות טריות מרוסקות
קמצוץ צ`לי חריף יבש
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים למילוי ומשהים לפחות חצי שעה לפני השימוש (להתמזגות וספיגת טעמים)
הכנת העלים
כ80 עלי גפן טריים
לרחוץ היטב ולהשרות במים עם כפית סודה לשתייה לעשר דקות לסנן ולשטוף (*בשלב זה ניתן להקפיא)
להשרות במים רותחים עד שינוי הצבע .
להניח על מסננת ליבוש
מילוי עלי הגפן

  1. פורסים בכל פעם עלה על משטח העבודה
  2. מניחים חופן מהמלית במרכזו.
  3. סוגרים על המלית עם שני צידיי העלה,
  4. מעליהם את החלק התחתון של העלה ומגלגלים תוך הידוק לסגירה.

חוזרים על הפעולה עד מילוי כל העלים.
הרוטב
מערבבים בקערה
1 קופסא קטנה רסק עגבניות

1 מיץ סחוט מלימון אחד
1-2 כפות סוכר
1 כפית שום כתוש
1 כף אבקת מרק ביתית או כפית מלח 3 כפות שמן קנולה
2 כוסות מים
מערבבים היטב בקערה .את הרוטב יוצקים על עלי הגפן הממולאים.
הבישול
מרפדים תחתית סיר רחב (סוטאז`) בשיפודי עץ או בפרוסות תפוחי אדמה
מעל מרפדים בעלי גפן ריקים ומניחים מעליהם את העלים הממולאים בצפיפות
מסדרים בשכבות כשבין השכבות מניחים עלי גפן כשכבת הפרדה וטעם.
יוצקים באופן שווה את הרוטב על תכולת הסיר ומרתיחים
טועמים ומשפרים טעמים
מבשלים על להבה קטנה בסיר סגור משך כ-40 דקות, עד שהרוטב מצטמצם כמעט לחלוטין.
ועכשיו, רוצו לרכוש לחם שחור טרי ותתחלו לאכול ולהנות ..
חברים, תודה שבקרתם בבלוג  
ואהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי? 

הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?


אשמח לתגובות ורשמים.