5.6.19

תפריט שבועות 2018- עשיר מגוון עם טיפים להתארגנות קלה


השנה עקב אילוצים חשבתי לא לארח, אבל כמו בכל שנה במושב מתקיים ההפנינג שבועות והחברים על טפם יגיעו. ואני במילא הארח, במקום לחכות לדקה ה-90 פשוט מכינה שיהיה, מאחר ואין לי מושג כמה אנשים יגיעו(חוץ מהילדים (כ12איש, לא הזמנתי איש) אז התפריט מורכב מהרבה מאד דברים שניתן להקפיא מראש ובשלוף להוסיף לשולחן החג.
אני נוהגת להכין הכל בבית. אבל היום במירוץ החיים ממליצה לכן לרכוש כיסונים/רביולי מוכנים( מבצעים נהדרים בשופרסל ורמי לוי) ולהוסיף רוטב טוב.

אני נוהגת לארח בחצר, ובאירוח בחצר משתמשת בחד פעמי (לא אוהבת אבל זה מקל על החיים)

לאורך כל הארוחה  על השולחן יהיו פלטות גבינות, ירקות, ופירות טריים ויבשים.

לשתייה יין שיבאו האורחים, כד ענק עם קרח לימון ונענע לשתיה,( ממלא בקרח עד מחצית לאירוח של 6 שעות, 25 איש, צריך 2 שקיות קרח לפחות) כאשר קוביות קרח נוסיף לפי הצורך

שיפודי קפריזה (
אין מתכון מסודר)
ירקות(השתמשתי בשרי וזיתי קלמנטה)

מוצרלה איכותית (מיני מוצרלה גד)
שמן זית איכותי (משק הימן)
עלי בזילקום
עלי חסה למצע
מלח ופלפל לבזוק בעדינות
קרפצ'ו קישואים קלויים 


 מנה קלה ומהירה להכנה, (ניתן להכין מראש ובמקום לצלות על פלנצ'ה לאפות בתנור חם מספר דקות)
2 זוקיני חתוכים דק בעזרת מנדולינה(הפעם השתמשתי בקישואים)
למרוח בשמן זית את פרוסות הזקוני ולהמליח במעט מלח
את הפרוסות לצרוב על  הפלנצ'ה משני הצדדים(ניתן להכין מראש ובמקום לצלות על פלנצ'ה לאפות בתנור חם מספר דקות)
מקררים מעט ומגלגלים את פרוסות
מסדרים את הגללים בצלחת
מטפטפים מעט מיץ לימון מפזרים מלח גס פלפל שחור גרוס, וגבינה בולגרית צאן.
סלט ישראלי עם זיתים וכדורי לבנה

סלט ירוק עם תפוחים וכדורי גבינה ופירות יבשים

סלט חסה עם פלפלונים ממולאים 
קישים ניתן להכין מראש להקפיא יום לפני להעביר להפשרה במקרר ולחמם בתנור חם מאד.( לא מיקרוגל) אם יש גבינה מעל הפשטידה יש לחדש ביום החימום
כרוכית גדעז בבצק קשקבל ואגוזים


קיש חצילים ועגבניות 

 קיש פטריות ממולאות 



חצ'פורי גרוזיני 
ניתן להכין מראש עד שלב האפיה, להקפיא ולאפות לפני הארוחה

כיסוני בצקאצלינו אין ארוחה בלי ורניקס תפוחי אדמה של אבא אבל לחג מכינה במקפיא מגוון רחב של כיסונים שונים. 

ואין חגיגה בלי פיצה 

ובלי לזניה
במתכון זו לזניה ללא גלוטן ניתן להחליף לדפ]י לזניה רגילים(אין צורך לבשל מראש)

לקינוח מכינה פפאנש מבושל ועוד עוגה ממבחר עוגות הגבינה שלי 
טיפים להתארגנות להקלה על ההכנות 
בצל ושום לקלף מראש לשמור בשקית אטומה.
ירק לרחוץ ליבש במייבש חסה, לקצוץ ולשמור בשקית אטומה עו קופסה שבתחתית ומעל הירק נניח נייר סופג.ירקות חתוכים היום ברשתות ניתן לקנות ירקות רחוצים וחתוכים(גזר, כרוב, להקפצה, ספגטי ירקות וכוד') למעט החסה שחתוכה גס מדיי עבורי משתמשת בירקות החתוכים לאירוח וגם ביום יום. ניתן להשתמש בחלק מהכמות לאטום את השקית ולשמור במקרר מספר ימים. 

ירקות קפואים מקצר הליכים בהכנת פשטידות, תבשילים ואפיה 

קישים ניתן להכין מראש להקפיא יום לפני להעביר להפשרה במקרר ולחמם בתנור חם מאד.( לא מיקרוגל) אם יש גבינה מעל הפשטידה יש לחדש ביום החימום
נשאר? לא נורא ניתן לחמם בתנור (זה לא אותו דבר לאניני טעם אבל הרב יואכלו בכייף)
לזניה מכינה יומים מראש ללא השכבה האחרונה של הגבינה הצהובה לפני הארוחה מוסיפה גבינה צהובה להקרמה ולתנור.
נשאר ניתן לחמם

חצ'פורי  ניתן להכין מראש עד שלב האפיה, להקפיא ולאפות לפני הארוחה

כיסונים מכינה מראש לשלושה חודשים(כך שתמיד יש מה להגיש לאורחים מפתיעים) ביום האחרון, בבוקר, מבשלת, עוטפת בשמיכת פוך, כמו הסבתות, או ששמה בסיר טרמוס ,עד הארוחה, רוטבים מכינה עד 3 ימים מראש(רוטב טוב נשמר עד חמישה ימים במקרר)
פיצה
הכי טעימה בסמוך להכנה. חימום לא עושה לה טוב.
סלטים
טרי זה הכי טעים, אבל ניתן לחתוך בצל ומלפפונים יום מראש עגבניות בסמוך לארוחה ולשמור על המסננת עד התיבול 
וטיפ 
החשוב מכולם
רכשו קופסאות אלומניום עם מכסים או קופסאות פלסטיק עם מכסים וחלקו שאריות ליקירכם, כך גם תתזכו באהדתם וגם לא תתקעו עם אוכל שחבל לזרוק ואוכלים ומשמנים.

בנוסף חברים בצד שמאל של המסך תמצאו עוד מתכונים נהדרים לחג. 
בישול הוא יצירה
עופו על כנפי הדמיון
וצרו מתכונים לטעמכם
חג שמח חברים!!!

2 תגובות: