23.2.12

לזניה מקלות אורז גבינות ותרד ללא גלוטן



המקור למתכון הגיע מלזניה שהכינה בתיה דורון הלזניה שלה נראתה נפלא  ומיד חשבתי אך להכין לזניה בלי גלוטן עבור חברתי הנגמלת .




1חבילה מקלות אורז 5 מ"מ מבושלות במים רתוחים כ3 דקות ולסנן ניתן להחליף בדפיה לזניה רגילים.

לשכבת הגבינה

2גבינה לבנה %½
1 קוטג` 3%
1 ביצה
½ כפית שום כתוש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
לערבב היטב

לשכבת התרד

צרור עלי תרד ללא הגבעול קצוץ גס(1קג או שקית עלי תרד קפוא) 
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
להרתיח בסיר מים
להוסיף את התרד והקרישה לבשל מספר דקות עד אל דנטה, להעביר למסננת לקרר ולסחוט מהמים

רוטב עגבניות


אפשר להשתמש ברוטב מוכן לפיצה או לפסטה ואפשר להכין כמו שאני עשיתי
1 בצל קצוץ
2 כף שום כתוש
ענף תימין
לאדות עם מעט שמן זית עד שקיפות
להוסיף
1 קופסת עגבניות קצוצות או מגורדות(800 גרם)
להרתיח ולתבל ב:
אורגנו, בזיליקום, מלח, פלפל ,ממתיק, תבלין פיצה

להרכבת הלזניה

לקחת תבנית רחבה לשמן במעט חמאה
שכבה ראשונה - להניח מחצית מאטריות האורז בשכבה דקה ואחידה
שכבה שנייה - למרוח מחצית מרוטב העגבניות
שכבה שלישית- למרוח את תערובת הגבינה
שכבה רביעית - לפזר את התרד והכרשה
שכבה חמישית- למרוח מחצית שניה של רוטב העגבניות
שכבה שישית - לפזר את מקלות האורז בשכבה אחידה "(אני לא השתמשתי בכל האטריות.)
שכבה שביעית- ¼ כוס שמנת לבישול או חלב להרטיב עם מברשת את את האיטרות .
האפיה
לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום בינוני, להוציא מהתנור ולפזר
100 גר גבינה צהובה מגוררת (אני השתמשתי בגבינה 9%)
להחזיר לאפיה בחום בינוני גבוה(190-200)לעוד 30 דקות 
בתאבון


תגובה 1:

  1. נראית טוב הלזניה.
    אישית, אין לי בעיה עם גלוטן, אבל יפה שהתגייסת ככה בשביל החברה :-)

    השבמחק