18.3.12

מעדן תפוחים חגיגי


מעדן בשכבות של עוגיות חמאה קצוצות גס בתחתית ומעל תפוחים מקורמלים ולבסוף שכבת קצפת בניחוח וניל ולעיטור עוגיות שקדים קצוצות גס
המצרכים
250 גרם עוגיות בקישוטים/ פתי בר  (בפסח עוגיות כשרות לחג)
קצוצים ביד לריפוד תחתית הצלחת
לתפוחים
4 תפוחים מזן "פיינק לידיי)
3 כפות ליקר תפוחים "קלבדוס"
¼ (50 מ"ל)  כוס סוכר/סילאן (לחלופין כמו סוכר או שתי שקיות סטיוויה)
25 גרם חמאה/ כף שמן קוקוס 
הכנת התפוחים
קולפים את התפוחים וחותכים לשמניות במכשיר
שמים אותם בקערה בינונית
מערבבים אותם עם מיץ הלימון
מוסיפים את ליקר ה"קלבדוס" ואת הסוכר
משהים בצד במשך 2שעה לספיגת טעמים
ממסים במחבת חמאה מוספים את תערובת התפוחים ומבשלים עד רכות ,מקררים
צפוי קצפת וניל
1-2 שמנת מתוקה /פרווה מוקצפת עם סוכר וניל
 (ביחס של 1 שמנת מתוקה 3 סוכר וניל)
שכבה שלישית
עוגיות דוגמניות שקדים של קרין גורן המתכון בקישור
אפשר כל עוגייה אחרת או קשיו/ פקאן מסוכרים
הרכבת המנה
  1. בוחרים קערה שקופה(אפשר אישי או גדול
  2. בתחתית קוצצים ביד עוגיות/ אגוזים 
  3. מנחים מעל מניחים את התפוחים
  4. מצפים בקצפת הווניל
  5. ומעטרים בעוגיות דוגמניות שקדים של קרין

אותה הגברת בשינוי האדרת

*לטבעון המנה החליפו את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או קרם קוקוס מוקצף, ואת עוגות השקדים בפקאן סיני 
         בשלו בכייף ובאהבה 
        ועופו על כנפי הדמיון

אין תגובות:

פרסום תגובה