22.2.18

חזה עוף ופטריות ברוטב יין אדום מדהים

לאחרונה התוודעתי למתכון של סלט פטריות ברוטב יין מהבלוג טעים מאד החלטתי לשדרג ולהוסיף  וחזה עוף והתוצאה  מנה נפלאה המכילה בצל מקורמל עם פטריות וחזה עוף שסופחים את טעמי היין וחומץ הבלסמי. ניחוח נפלא וטעם משובח
המצרכים
500 גרם פטריות שמפיניון קטנות
300 גרם קוביות חזה עוף

4 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
1 כוס יין אדום יבש  (השתמשתי במוסקט)
¼ כוס חומץ בלסמי
1 כף דבש/ סילאן
1 כפית שטוחה מלח
1
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה


  1. מנקים את הפטריות ומורידים את קצה הרגל שלהן.
  2. מחממים מחבת נון סטייק על האש. 
  3. כשחם מכנסים את הפטריות לצריבה באש גדולה תוך ערבוב
  4. מוספים את קוביות הבצל ומערבבים 
  5. כשהפטריות מסיימות להגיר נוזלים מוסיפים את היין החומץ והתבלינים מרתיחים ומוספים את חזה העוף כשמגיע לרתיחה ואז מורידים את האש למינימום.
  6. מבשלים על אש נמוכה מכוסה כ- 40 דקות לפחות עד להצטמצמות הרוטב לפחות משליש הכמות המקורית כשמדי כמה דקות מערבבים.
ומגישים על מצע של פירה או לצד אורז ומפזרים בצל ירוק/עירית או שומשום/בוטנים  מלמעלה.
אני הגשתי עם תבשיל בורגול חומוס ומנגולד

תהנו

17.2.18

סוכריות אש - פלפל ובשר

הפוסט הזה מיועד לאוהבי החריף, במקם להגיש קבב ולצידו פלפל חריף, החלטתי להכניס את הקבב לתוך הפלפלים.ילדי קראו למנה 'סוכריות אש'
לרב אנו מכינים על האש הפעם הכנתי לארוחת ערב בתנור ומאד אהבו
ולמתכון
½ ק"ג בשר לקבב עם התיבול האהוב עליכם
6-8 פלפלים חריפים אדום או ירוק ארוך רצוי ישר
ספרי שמן
ההכנה 

  1. רוחצים את הפלפלים היטב
  2. חורצים חריץ לאורך הפלפל 
  3. מנקים מגרעינים והקרומים הלבנים
  4. ממלאים בבשר בדחיסה
  5. מרססים בספרי שמן 
  6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה 
  7. אופיים על נייר אפייה בתנור שחומם ל180 מעלות
  8. כ20-25 דקות עד שהבשר שחום 
ובמנגל
לחלופין ניתן לצלות במנגל קודם על צד הפלפל עד צרבת הפלפל ואז להפוך על צד הבשר ולצלות עד השחמת הבשר

תהנו

10.2.18

כרוב כמו ממולא מדהים עם טריק


כרוב ממולא מאכל מאד אהוב עלינו, אבל המון עבודה. הטריק שלי שבמקום לגלגל ולמלא - לערבב. במקום לקצץ ירק פשוט שמים קוביות דורות, התוצאה נפלאה, הטעם אותו הטעם וההכנה מהירה וקלה. 
:*דרגת קושי:♥♥♥♥ *זמן עבודה: כ-20 דקות *זמן בישול:כ-40 דקות מספר *מנות:2 מנות עקריות

דיאטלי 
קלוריות בכל התבשיל:610 קלוריות
בחלוקה לשתי מנות :310 קלוריות למנה 
נקודות שומרי משקל לכל התבשיל: 16 נקודות
ורק 8 נקודות למנה!!!

ותחלס למתכון

למצרכים

1 ק"ג כרוב ירוק פרוס עבה
250 גרם בשר בקר טחון טרי או חזה עוף טחון
3 כפות אורז

2 קוביות בצל מטוגן קפוא דורות
2 קוביות רוטב עגבניות בזילקום קפוא של דורת

2 קוביות פטרוזיליה קצוצה קפואה של דורות
כ-2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כפית סוכר
ממלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה

  1. לשמן מחבת בספרי שמן
  2. להוסיף את קוביות הבצל המטוגן לחמם עד הפשרה
  3. להוסיף את הבשר לטגן תוך ערבוב ופרור עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין
  4. להוסיף את הכרוב לכסות ולבשל על אש קטנה כעשר דקות, מדי פעם לערבב, הכרוב מתאדה ומוציא נוזלים
  5. להוסיף את כל יתר המרכיבים ולבחוש להביא לרתיחה ולבשל כ-20 דקות מכוסה. מדי פעם לבחוש
  6. במידה וחסר נוזלים יש להוסיף
  7. לטעום ולשפר תיבול

פסוקו של דבר ...

  • הטעם משתבח ביום למחרת 
  • לא ניתן להכין עם כרוב סגול
  • כמו בממולאים העדיפו אורז עגול
  • ניתן להחליף את הבשר בחצי כוס אורז
  • לטבעונים ניתן להשתמש בטחון מהצומח
טליטיפ
לאחרונה התוודיתי למוצרי דורות והתאהבתי- אני מחזיקה  תמיד תיבול במקפיא, גם לבישול הכי ספונטני (או בשעות הכי מוזרות) אין מהיר מזה: פשוט מוציאים, לוחצים ומחזירים למקפיא. המנות מקל על חילוץ מחולקות לפי מידה, לאחרונה שופרה וזה מקל על הלחילוץ התבלית -פשוט ונוח לשימוש.  ואחסון.בכל מוצרי התיבול של דורות אין חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומצות שומן טראנס וכולסטרול .
אני שמגדלת בגינה עשבי תיבול בוחרת להשתמש בקוביות הקפואות כי אין צורך לקצוץ, לחתוך, לקלף, להישאר עם ריח לא נעים בידיים מהבישול,  לעשות בלגן שלם במטבח על ההתחלה. יכולה לבשל בלחץ של זמן ובקלות,
 מודה אני מכורה!!
התמכרות טובה – למוצרי דורות


1. משלוח המנות שלי 2018





פורים בפתח!!
פורים זה תחפושות
זה עדלאידע, זה משלוח מנות, בגן ובבית הספר.
פורים זה יום שמח. אולי אחד השמחים ביותר בשנה.
תודו שחג פורים זה חג מיוחד. כשילדי היו צעירים חודשים לפני פורים היינו מתכננים את התחפושות ושבועות לפני פורים מתחילים בהכנת המתוקים למשלוחי המנות ... ואז כרגיל הכנות החלו..

בקטגוריית פורים תמצאו שפע מתכונים מתאים. לאחר התלבטויות רבות אלו המתכונים שאני בחרתי להכין
בלחיצה על התמונה תועברו למתכון 
*ההומנטש-מלך אוזני המן
אוזני המן מהמטבח הרומני מבצק עשיר בחלמונים. הכי טעימים שיש 

תמונה: ‏בצק חלמונים צהבהב דקיק מלא באגוזי מלך ןדבש .עונג‏

*אוזני המן לילדודס טבעוני
הילדים מחסלים אותם ראשונים 
*אוזני המן במלית מלוחה 
בצק עשיר בטעם בשתי מליות מפתיעות וממכרות

 *גלילי פרג 
גלילים פריכים שלא ניתן להפסיק לנשנש טבעוני

                       *נקניק פרג
חגיגה למכורים לפרג, קל ומהיר הכנה /טבעוני


                   *גלילות תמרים ואגוזים
העוגיה של אמא 


  *פאי תפוחים ופרג
מתכון לא גלוטן פצק פריך ממולא בשכבת תפוחים מקורמלים ופרג מתקתק-חגיגה לחך 


*מיני טארט תמרים וקוקוס ממכרים
ללא אפיה מפתיע בטעמו ואהוב על טבעונים

 *עוגת פרג ברוטב תפוזים
 
עסיסית מלאה בטעם וריח 


*חתוכיות חלבה אגוזים ושקדים
העוגה שהכי אוהבים פשוט התמכרות


*עוגיות וניל ממכרות


במגילת אסתר נכתב:

 "
לַעֲשׂוֹת אוֹתָם יְמֵי מִשְׁתֶּה וְשִׂמְחָה,

וּמִשְׁלֹחַ מָנוֹת אִישׁ לְרֵעֵהוּ וּמַתָּנוֹת

לָאֶבְיֹונִים
"

מאד משמח לקבל משלוח מנות מלא בהפתעות עטוף בצלופן.
אישית מעדיפה משלוח מנות
מקושט במגוון פירות הדר עסיסיים ובשילוב בקבוקי
מיצים טבעיים של מיץ רימונים, אננס-אשכוליות,
תפוזים ופסיפלורה והמגוון באמת רחב), ותוכלו
להתגאות במשלוח מנות מושקע, מגוון, טעים, בריא מקורי ותאווה לעיניים, כזה שכל אחד ישמח לקבל.

צילום: יח"צ


הוסיפו למשלוח המנות פירות טריים ממבחר

פירות ארצנו ומיצי פירות טבעיים של פרימור
  

פורים שמח 




7.2.18

חזה עוף קישואים ופטריות על מצע פירה כרובית

כל הקסם להכין מנה קסומה עם מצרכים פשוטים, במינימום זמן ואם הצלחנו גם לחסוך בקלוריות הרווחנו שבעתיים. במתכון זה התחברו כל התנאים, ובנוסף זהו אחד מטובי מתכוני חזה העוף שהכנתי החזה יוצא רך, הירקות והרוטב עוטפים אותו באהבה והתבשיל ממכר, ללקק את האצבעות, את התבשיל הגשתי על מצע פירה כרובית שהפתיע אותי בטעמו העשיר ומזכיר מאד את פירה התפוחי אדמה. 

תבשיל חזה עוף קישואים ופטריות

דיאטלי

סה"כ קלוריות לכל המתכון:808 קלוריות
למנה בחלוקה ל2 מנות: 404
נקודות שומרי משקל למתכון: 12 נקודות
בחלוקה לשתי מנות: 6 נקודות
כתוספת פירה כרובית ב 0 נקודות

המצרכים

300 ג' חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות

מושרה לחזה עוף

לערבב בקערה
מיץ מחצי לימון
1 כף תבלין שוארמה
מלח ופלפל לפי הטעם
להשרות את חזה העוף לחצי שעה 
במשרה

הירקות

3 קישואים חתוכים לחצאי עיגולים
300 גרם פטריות שמפיניון/ יער(קטנות להשאיר שלמות, גדולות לפרוס גס)
1 בצל קצוץ2 שיני שום קצוצות
1 ציר ירקות (או מים+ אבקת מרק ביתית)
1כף תבלין פיצה
פלפל שחור גרוס
מלח

ההכנה


  1. להשרות את החזה בצ'ילי וכפית פפריקה כחצי שעה.
  2. לטגן את הבצל עד שהוא שקוף
  3. להוסיף פטריות וקישואים עד שהקישואים מתרככים 
  4. להוסיף את החזה  לירקות  וטגן עד שינוי צבע העוף 
  5. להוסיף מים ותבלינים ולבשל כ 5-8 דקות

פירה כרובית

כרובית מבושלת במים עד רכות מרוסקת לפירה עם מלח פלפל ושום . מנה טעימה שמשתלבת נהדר כתוספת לכל ארוחה

המצרכים

1כרובית קטנה חתוכה
2 קוביות שום דורות (נוח)
מים
מלח ופלפל לבן לפי הטעם 

ההכנה

  1. בסיר קטן לדחוס את הכרובית 
  2. לכסות במים רותחים
  3. להרתיח ולבשל מכוסה על אש קטנה עד ריכוך מלא (20-30 דקות) 
  4. לסנן היטב מהמים 
  5. לטחון במעבד מזון או מוט בלנדר עם קוביות השום לטבל 
מנה ממכרת וטעימה במינימום עבודה
תהנו


24.1.18

קדרות ותבשלים לשבת חורפית



כשהגשם מתדפק על החלון וקר ורטוב הכי כייף להתכרבל ליד האח ולהנות מתבשיל קדרה חם ומפנק. משתפת אותכם עם מתכונים לתבשלי קדרה האהוובים עליי במיוחד
המתכונים בלחיצה על התמונה

חמין מקרוני ועוף


חמין של פעם בסיר חשמלי


חמין ממולאים


ספריטו ספרדי


 חזה עוף במילוי בשר ברוטב בצל דל קלוריות


צלי בפירות יבשים, ערמונים ותפוחים


קדרת כבש וגרגרי חומוס של סבתא מסעודה


שוק בשר לבן ברוטב שמנת פטריות


מרק גולש הונגרי


קדרת בשר וירק- חורשט סבזי


 צלי בשר ברוטב פטריות וערמונים


 נזיד בשר כבש ופול


מרק בשר וקטניות 


השבוע צפויה לנו שבת קרה במיוחד ממליצה לבחור באחד המתכונים החורפיים הטעימים שהבאתי בפניכם


23.1.18

קדרת פול ושעועית ירוקה מדהים


אני אוהבת לבשל. נקודה. לאחרונה מעט זמן עומד לרשותי ולכן מחפשת קיצורי דרך- לא מתפשרת על הטעם- אבל חוסכת שעות עבודה בשימוש בירקות קפואים, ומגשיות התיבול המחודשות של דורות שעשו מהפיכה במטבחי בצריכת תבלינים ועשבי תיבול. החברה משווקת שום כתוש, בצל קצוץ ומטוגן, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, ג'ינג'ר ומגוון רטבים בהם שום ודבש, עגבניות בזיליקום, פסטו, סצ'ואן ועוד, המגשיות החדשות שודרגו לנוחות שימוש מקסימלית, הן נוחות לחילוץ כמוקפאות והכמויות מדודות המאפשרות שימוש לפי הטעם. ושוכנות דרך קבע במקפיא שלי.
מתכון לקדרה טבעונית חלומית במינימום עבודה מתאים כתוספת או כארוחה מלאה עם אורז מלא או קוסקוס

דרגת קושי: כל אחד יכול *זמן עבודה: כ15 דקות *זמן בישול: כ30 דקות מספר מנות:6 מנות

דיאטלי
בכל המתכון: 715 קלוריות
בחלוקה ל6 מנות: 130 קלוריות למנה
נקודות למנה בחלוקה ל-6 מנות: 4 נקודות למנה
תוספת כוס אורז מלא מבושל: 4 נקודות

המצרכים

400 גרם שעועית ירוקה, מוקפאת
400 גרם פול קפוא
1 כפית שמן קנולה
1 כף  ממרח קארי צהוב
1 כף שום כתוש
(השתמשתי ב4 קוביות שום כתוש דורות)
2 כוסות ציר ירקות
(מים ואבקת מרק ביתית/בצל)

עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות
2 כפות רוטב סויה
1כפית סטיביה
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות

1גזר גדול מגורד גס¼כוס בזיליקום קצוץ  (השתמשתי ב-4 קוביות עשבי תיבול איולקי דורות)

מלח ופלפל לפי הטעם

 1 כף שמן

ההכנה


  1. להרתיח מים ולהוסיף את השעועית והפול, לבשל כ-8 דקות, עד דרגת אל דנטה. לסנן
  2. לחמם בווק שמן יחד עם השום וממרח הקארי 
  3. לערבב עד קבלת מסה אחידה 
  4. לצקת את הציר והתבלינים ולערבב לתערובת אחידה 
  5. להוסיף את הפלפלים והגזר ולבשל כעשר דקות
  6. להוסיף את השעועית והפול ולבשל כ20 דקות
התבשיל זכה להצלחה רבה ואני ממליצה בחום להכינו גם עבור אלה שלא שומרים על המשקל 

18.1.18

חמין של פעם בסיר חשמלי




בשבת חורפית, אין כמו חמין. אוכל מזין ומשביע שפשוט יש בו הכל: בשר, קטניות, תפוחי אדמה,  ועוד שקיות מלאות בכל טוב ואצלנו גולת הכותרת היא הקשקע, או קציצת בשר מתקתקה מהמטבח המרוקאי

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כחצי שעה *זמן בישול 10-18 שעות מספר מנות: 8




מצרכים (7 מנות)

1 בצל
מעט שמן
2 כוס שעועית מושרה
½1 ק"ג בשר מס' 8, (אני מחלקת לארבע ניתן לחתוך לקוביות או להשאיר שלם)
2-3 חתיכות רגל פרה (אפשר לשים יותר אם אוהבים)
8 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים
4-8 ביצים
1 ראש שום4 שיזיפים מיובשים
1 כוס חיטה
1 חבילה קשקע ממולא 

לקציצת בשר מתקתקה 

300 גרם בשר טחון100 גרם אגוזים טחוניםביציםכפות פירורי לחם¼ כפית מלח1 כפית פלפל שחור2כפיות קינמון¼ כפית זנגווילכפות סוכר¼כפית אגוז מוסקטכף שמן
ציוד נדרש: 
שקית בד

תבלינים

2 כפות כמון
1 כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק ביתית
1 כף תבלין בצל/ מרק בצל
1 כפית פלפל לבן
1 כף דבש או סילאן
אופן ההכנה
  1. קוצצים את הבצל ומטגנים בכף שמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השעועית , הבשר, הרגל 
  2. מכסים במים, מביאים לרתיחה טובה של 10 דקות, ומורידים את הקצף מלמעלה
  3. שמים בסיר החשמלי את הבשר עם השעועית שהרתחנו, עליהם מסדרים את תפוחי האדמה, ועליהם את הביצים ואת ראש השום השלם, ומעל הכל קשקע ממולא שבושל מראש במים כ20 דקות על אש קטנה או קציצת בשר
  4. מרתיחים מים בכמות שתספיק לכסות את הסיר מוספים תבלינים ויוצקים לסיר עד כיסוי תפוחי האדמה 

החיטה 

  1. שוטפים את החיטה ושמים בקערה. 
  2. מוסיפים ½ כפית פפריקה, כפית כמון, ½ כפית פלפל לבן, 4 שיני שום ומעל 2 כפות שמן.
  3. מערבבים ושופכים לתוך שקית. 
  4. ממלאים מים עד כפול מגובה החיטה,
  5. קושרים את השקית, יוצרים חורים עם קיסם ומניחים בסיר.
ההכנת קציצת הבשר
  1. מכינים תערובת מהבשר הטחון, האגוזים, הביצים וכל התבלינים.
  2. מכניסים לשקית או גזה לבנה גדולה או שקית קוקי ומגלגלים בה את הקציצה כמו נקניק עבה.
  3. מכניסים לתוך סיר החמין
  4. בשעת ההגשה פורסים לפרוסות ומגישים עם החמין. 

בישול בסיר בישול איטי

  1. סוגרים את הסיר ומפעילים. 
  2. אני נוהגת להפעיל את הסיר בשישי ב16:00 שמה  מצב של high לשעה, ואחר כך מעבירה למצב של low ושמה מגבת על המכסה – עד הבוקר.
  3. בבוקר בודקת ולפי הצורך או מגבירה חום ולפעמים מוסיפה מים 
  4. שוס נוסף הוא לעטוף ג'חנון בנייר אפיה להכניס לשקית קוקי ולהניח מעל הסיר


את החמין אני נוהגת להגיש לצד סלטים קלילים