23.1.18

קדרת פול ושעועית ירוקה מדהים


אני אוהבת לבשל. נקודה. לאחרונה מעט זמן עומד לרשותי ולכן מחפשת קיצורי דרך- לא מתפשרת על הטעם- אבל חוסכת שעות עבודה בשימוש בירקות קפואים, ומגשיות התיבול המחודשות של דורות שעשו מהפיכה במטבחי בצריכת תבלינים ועשבי תיבול. החברה משווקת שום כתוש, בצל קצוץ ומטוגן, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, ג'ינג'ר ומגוון רטבים בהם שום ודבש, עגבניות בזיליקום, פסטו, סצ'ואן ועוד, המגשיות החדשות שודרגו לנוחות שימוש מקסימלית, הן נוחות לחילוץ כמוקפאות והכמויות מדודות המאפשרות שימוש לפי הטעם. ושוכנות דרך קבע במקפיא שלי.
מתכון לקדרה טבעונית חלומית במינימום עבודה מתאים כתוספת או כארוחה מלאה עם אורז מלא או קוסקוס

דרגת קושי: כל אחד יכול *זמן עבודה: כ15 דקות *זמן בישול: כ30 דקות מספר מנות:6 מנות

דיאטלי
בכל המתכון: 715 קלוריות
בחלוקה ל6 מנות: 130 קלוריות למנה
נקודות למנה בחלוקה ל-6 מנות: 4 נקודות למנה
תוספת כוס אורז מלא מבושל: 4 נקודות

המצרכים

400 גרם שעועית ירוקה, מוקפאת
400 גרם פול קפוא
1 כפית שמן קנולה
1 כף  ממרח קארי צהוב
1 כף שום כתוש
(השתמשתי ב4 קוביות שום כתוש דורות)
2 כוסות ציר ירקות
(מים ואבקת מרק ביתית/בצל)

עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות
2 כפות רוטב סויה
1כפית סטיביה
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות

1גזר גדול מגורד גס¼כוס בזיליקום קצוץ  (השתמשתי ב-4 קוביות עשבי תיבול איולקי דורות)

מלח ופלפל לפי הטעם

 1 כף שמן

ההכנה


  1. להרתיח מים ולהוסיף את השעועית והפול, לבשל כ-8 דקות, עד דרגת אל דנטה. לסנן
  2. לחמם בווק שמן יחד עם השום וממרח הקארי 
  3. לערבב עד קבלת מסה אחידה 
  4. לצקת את הציר והתבלינים ולערבב לתערובת אחידה 
  5. להוסיף את הפלפלים והגזר ולבשל כעשר דקות
  6. להוסיף את השעועית והפול ולבשל כ20 דקות
התבשיל זכה להצלחה רבה ואני ממליצה בחום להכינו גם עבור אלה שלא שומרים על המשקל 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה