6.1.18

ארוחה בציק לעבודה - דג במחבת וסלט לקט נורמנדי בעשר דקות הכנה


לעיתים קרובות קורה שאני צריכה להכין ארוחה לעבודה בארבע בבוקר במהירות וזו בדיוק הסיבה שנוצר הדג במחבת בציק, וסלט שנעשה במקביל..

*דרגת קושי:♥♥♥♥*זמן הכנה: עד 12 דקות *מספר מנות: מנה אחת
דיאטלי
קלוריות למנת הדג: 299 קלוריות .
נקודות שומרי משקל:8 נקודות . הסלט נקודות שומרי משקל: 2 נקודות בשימוש בשתי כפות רוטב
סה"כ כל הארוחה: 10 נקודות

דג במחבת

200 גרם פילה דג מושט מופשר(כן ניתן להפשיר במיקרוגל בלחץ )שטוף ומיובש,  למרוח עם חצי לימון את הדג לפזר מלח.

בינתיים לחמם מחבת נון סטיק טוב
כשהמחבת לוהט להניח את פילה הדג עם צד העור על המחבת.
לצקת 2 כפות רוטב כלשהו
בתמונה עם רוטב צ'ילי חריף ומתוק, כף מכל אחד.
אפשר להכין עם רוטב אלף האיים לייט או רגיל,  רוטב שום, רוטב סוייה או וינגרט יוגורט...
לכסות את המחבת להנמיך את האש, ולבשל כ6-8 דקות .
להכין במקביל את הסלט

סלט לקט נורמנדי



1 כוס לקט נורמנדי עם כף מים בסיר למקרו לשמונה- 10 דקות . ולסנן
1-2 כוסות חסה חתוכה ורחוצה
ניתן לערבב את הלקט הנורמדי עם רוטב אלף האיים או רוטב שום.
אישית מכינה ויניגרט לסלט על בסיס יוגורט
נשמר כשבועיים במקרר ומאד מיוחד וטעים
 וינגרט יוגורט 

ויניגרט יוגורט
1 יוגורט 0%
1 כפית חרדל דיז'ון 1 כפית דבש
מיץ מחצי לימון
2 קוביות שום דורות (או שום כתוש)
מלח ופלפל
לערבב הכול בצנצנת .
מתאים לסלטים ירוקים, וללקט הנורמנדי.
אריזת הארוחה
בקופסה שטוחה בגודל המתאים לפילה הדג
(שמתאימה לחימום במיקרוגל) להניח את הדג
בקופסה קטנה שיכולה להכיל את סלט הלקט והחסה, לשים את הסלט את החסה לשים בשקית היא תצורף לסלט לפני האוכל.

בהפסקת בעבודה לחמם את הדג במיקרוגל 2 דקות, לערבב את החסה עם סלט לקט נורמנדי, וליהנות מארוחת גורמה לייט במינימום הכנה