15.1.18

פלפלים ממולאים במילוי מזרח אירופאי


פלפלים ממולאים רכים ומלאי טעם משלבים חמיצות נעימה עם מתיקות ופיקנטיות. מנה שהיא זיכרון ילדות.
לצורך ההכנה חסכתי את זמן הקיצוץ והשתמשתי בקוביות של דורות, המעשירות כל תבשיל, בעבר היתה בעיה אם חילוץ הקוביות כיום שיפרו את האריזה, אולם להקלה על החילוץ יש לחלץ כשהן קפואות.אני התמכרתי לקוביות התיבול של דורות וממליצה לכולם להשתמש

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥*זמן עבודה: כ20 דקות *זמן בישול: כשעתיים *מספר מנות:8-10 

דיאטלי 
קלוריות למנה בחלוקה ל8 מנות:240 קלוריות
נקודות שומרי משקל למנה:6 נקודות

המצרכים

8-10 פלפלים ירוקים בהירים או אדומים מרוקנים מהגלענים

המלית 

350 גרם בשר בקר טחון
350 גרם בשר חזה הודו/עוף טחון
1 כוס אורז עגול
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סוכר
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
צ'ילי גרוס לפי הטעם(שמתי רבע כפית וגם הנכדים נהנו)
2 קוביות בצל מטוגן דורות
3 קוביות פטרוזיליה דורות

הרוטב

1 ליטר ציר מרק עוף/בשר רותח (ניתן להכין עם אבקת מרק)
400 גרם רסק עגבניות ריכוז 28-30
2 כפיות סוכר
1 כפית מלח לימון
1 כפית מלח
½ כפית לפלפל שחור טחון טרי

ההכנה


  1. לבשל את האורז עם מים עד כיסוי עד רתיחה 
  2. להשאיר מכוסה כרבע שעה 
  3. להעביר לקערה ולהוסיף את קוביות דורות לערבב עד הפשרתם המלאה 
  4. להוסיף את כל מרכיבי המלית ולבחוש היטב
  5. למלא את הפלפלים להשאיר מעט מקום לתפחת האורז
  6. לסדר את הפלפלים הממולאים בסיר בצפיפות 

הרוטב


  1. לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב 
  2. לצקת עם כף לתוך הפלפלים מהרוטב
  3. לכסות את הפלפלים בצלחת 
  4. לצקת את יתר הרוטב על הצלחת 
  5. במידה ולא הספיק הרוטב לכסות את הפלפלים  לצקת מים רותחים עד כיסוי הפלפלים
  6. להביא לרתיחה ולכסות את הסיר 
  7. להנמיך את האש ולבשל כשעה וחצי עד שעתיים

אותה הגברת בשינוי האדרת

בדרך זו בדיוק ניתן למלא ירקות נוספים כמו קישואים, קולורבי, כרוב, עלי סלק, עלי גפן וכו' . 

תהנו

לטבעון: להחליף את הבשר בטחון מהצומח 


ככה זה נראה בפנים