החיים קצרים בכדאי שנבזבז אותם על דברים שולאים כמו קיצוץ וקילוף. מאז שהתמכרתי לשימוש בירקות הקפואים ובתבליות יר והתיבול של דורות . התוצאות במטבח השתדרגו והעבודה התקצרה פלאים. ממליצה לכולם לנסות ולהתמכר.
תענוג
והפעם משתפת במרק ירוק עם פרחי כרובית מהיר הכנה דל קלוריות וטעים
*דרגת קושי: כל אחד יכול *זמן עבודה: כ10 דקות *זמן בישול: כ40 דקות מספר *מנות:6 מנות
המצרכים
400 גרם תרד טחון קפוא
שורש סלרי פרוס דק
שורש פטרוזליה פרוס
1-2 שומר פרוס דק
1-2 קישואים/זקוני
4 תבליות שום כתושות דורות
3 תיבוליות בזיליקום של דורות
1 כוס שמיר טרי (אופציונלי)
1 כוס פטרוזיליה(אופציונלי)
2 כפות אבקת מרק ביתית* / עוף
מלח פלפל לפי הטעם
תענוג
והפעם משתפת במרק ירוק עם פרחי כרובית מהיר הכנה דל קלוריות וטעים
*דרגת קושי: כל אחד יכול *זמן עבודה: כ10 דקות *זמן בישול: כ40 דקות מספר *מנות:6 מנות
דיאטלי
לכל המתכון: כ-400 קלוריות
נקודות שומרי משקל לכל סיר המרק: כ3 נקודות
המצרכים400 גרם תרד טחון קפוא
שורש סלרי פרוס דק
שורש פטרוזליה פרוס
1-2 שומר פרוס דק
1-2 קישואים/זקוני
4 תבליות שום כתושות דורות
3 תיבוליות בזיליקום של דורות
1 כוס שמיר טרי (אופציונלי)
1 כוס פטרוזיליה(אופציונלי)
2 כפות אבקת מרק ביתית* / עוף
מלח פלפל לפי הטעם
פרחי כרובית קריספיים
300 גרם כרובית קפואהמבשלים את פרחי הכרובית עם כף מים במיקרו כ- 6 דקות
מסננים את הכרובית ומתבלים במלח ומעט כרוכום
מרסיסי בשמן ואופים בתנור או בסיר טיגון ללא שמן עד הזהבה
הכנה
- מאדים את השומר ושורש הסלרי בכפית שמן
- מוספים את השום , עלי התרד ומאדים עד הפשרה חלקית של התרד .
- מוסיפים כ 8 כוסות מים ומרתיחים.
- מוספים את קוביות הבזיליקום והתבלינים
- מבשלים 20-25 דקות
- טוחנים עם השמיר והפטרוזיליה ומחזרים לסיר
- מוספים פטריות, מרתיחים ומבשלים עד שהפטריות מוכנות
- משפרים תיבול ובמידת הצורך מוספים מים
ההגשה
מחלקים לצלחות מניחים במרכז כל צלחת מעט כרובית צלויהאותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להוסיף בהגשה כף יוגורט לכל מנה
- ניתן להגיש עם קורטונים למי שלא חושש מהקלוריות
*אבקת מרק ביתית למתכון:
https://taly60.blogspot.co.il/2011/03/blog-post_4.html
היום עשיתי חשבתי שימציא המרק הזה . ואז ראתי אותו כאן.. הוספתי לו פיפל שחור גרוס טעם עדן ..
השבמחקשמחה שנהנת מהמרק, אישי מוסיף למרק צ'לי לחריפות
השבמחק