16.1.18

מרק תרד קטיפתי עם פרחי כרובית מהיר הכנה


החיים קצרים בכדאי שנבזבז אותם על דברים שולאים כמו קיצוץ וקילוף. מאז שהתמכרתי לשימוש בירקות הקפואים ובתבליות יר והתיבול של דורות . התוצאות במטבח השתדרגו והעבודה התקצרה פלאים. ממליצה לכולם לנסות ולהתמכר.
תענוג 
והפעם משתפת במרק ירוק עם פרחי כרובית מהיר הכנה דל קלוריות וטעים 

*דרגת קושי: כל אחד יכול *זמן עבודה: כ10 דקות *זמן בישול: כ40 דקות מספר *מנות:6 מנות 
דיאטלי
לכל המתכון: כ-400 קלוריות 
נקודות שומרי משקל לכל סיר המרק: כ3 נקודות
 

המצרכים
400 גרם תרד טחון קפוא
שורש סלרי פרוס דק
שורש פטרוזליה פרוס
1-2 שומר פרוס דק
1-2 קישואים/זקוני
4 תבליות שום כתושות דורות
3 תיבוליות  בזיליקום של דורות
1 כוס שמיר טרי (אופציונלי)
1 כוס פטרוזיליה(אופציונלי)
2 כפות אבקת מרק ביתית* / עוף 
מלח פלפל לפי הטעם 

פרחי כרובית קריספיים 

300 גרם כרובית קפואה
מבשלים את פרחי הכרובית עם כף מים במיקרו כ- 6 דקות
מסננים את הכרובית ומתבלים במלח ומעט כרוכום
מרסיסי בשמן ואופים בתנור או בסיר טיגון ללא שמן עד הזהבה

הכנה


  1. מאדים את השומר  ושורש הסלרי בכפית שמן
  2. מוספים את השום , עלי התרד ומאדים עד הפשרה חלקית של התרד .
  3. מוסיפים כ 8 כוסות מים ומרתיחים.
  4. מוספים את קוביות הבזיליקום והתבלינים
  5. מבשלים 20-25 דקות 
  6. טוחנים עם השמיר והפטרוזיליה ומחזרים לסיר 
  7. מוספים פטריות, מרתיחים ומבשלים עד שהפטריות מוכנות 
  8. משפרים תיבול ובמידת הצורך מוספים מים 

ההגשה

מחלקים לצלחות מניחים במרכז כל צלחת מעט כרובית צלויה

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • ניתן להוסיף בהגשה כף יוגורט לכל מנה 
  • ניתן להגיש עם קורטונים למי שלא חושש מהקלוריות

*אבקת מרק ביתית למתכון: 

https://taly60.blogspot.co.il/2011/03/blog-post_4.html