דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כחצי שעה *זמן בישול 10-18 שעות מספר מנות: 8
מצרכים (7 מנות)
1 בצל
מעט שמן
2 כוס שעועית מושרה
½1 ק"ג בשר מס' 8, (אני מחלקת לארבע ניתן לחתוך לקוביות או להשאיר שלם)
2-3 חתיכות רגל פרה (אפשר לשים יותר אם אוהבים)
8 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים
4-8 ביצים
1 ראש שום4 שיזיפים מיובשים
1 כוס חיטה
1 חבילה קשקע ממולא
1 חבילה קשקע ממולא
לקציצת בשר מתקתקה
300 גרם בשר טחון100 גרם אגוזים טחונים2 ביצים2 כפות פירורי לחם¼ כפית מלח1 כפית פלפל שחור2כפיות קינמון¼ כפית זנגוויל2 כפות סוכר¼כפית אגוז מוסקט1 כף שמן
ציוד נדרש:
שקית בד
תבלינים
2 כפות כמון
1 כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק ביתית
1 כף תבלין בצל/ מרק בצל
1 כף תבלין בצל/ מרק בצל
1 כפית פלפל לבן
1 כף דבש או סילאן
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל ומטגנים בכף שמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השעועית , הבשר, הרגל
- מכסים במים, מביאים לרתיחה טובה של 10 דקות, ומורידים את הקצף מלמעלה
- שמים בסיר החשמלי את הבשר עם השעועית שהרתחנו, עליהם מסדרים את תפוחי האדמה, ועליהם את הביצים ואת ראש השום השלם, ומעל הכל קשקע ממולא שבושל מראש במים כ20 דקות על אש קטנה או קציצת בשר
- מרתיחים מים בכמות שתספיק לכסות את הסיר מוספים תבלינים ויוצקים לסיר עד כיסוי תפוחי האדמה
החיטה
- שוטפים את החיטה ושמים בקערה.
- מוסיפים ½ כפית פפריקה, כפית כמון, ½ כפית פלפל לבן, 4 שיני שום ומעל 2 כפות שמן.
- מערבבים ושופכים לתוך שקית.
- ממלאים מים עד כפול מגובה החיטה,
- קושרים את השקית, יוצרים חורים עם קיסם ומניחים בסיר.
- מכינים תערובת מהבשר הטחון, האגוזים, הביצים וכל התבלינים.
- מכניסים לשקית או גזה לבנה גדולה או שקית קוקי ומגלגלים בה את הקציצה כמו נקניק עבה.
- מכניסים לתוך סיר החמין
- בשעת ההגשה פורסים לפרוסות ומגישים עם החמין.
בישול בסיר בישול איטי
- סוגרים את הסיר ומפעילים.
- אני נוהגת להפעיל את הסיר בשישי ב16:00 שמה מצב של high לשעה, ואחר כך מעבירה למצב של low ושמה מגבת על המכסה – עד הבוקר.
- בבוקר בודקת ולפי הצורך או מגבירה חום ולפעמים מוסיפה מים
- שוס נוסף הוא לעטוף ג'חנון בנייר אפיה להכניס לשקית קוקי ולהניח מעל הסיר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה