30.12.17

טארט לימון ומרנג עם פטנט

הרשת מלאה במתכוני טארט לימון מסורתי עם למון קארד בצורות שונות. הפעם בחרתי לקצר תהליכים ולהביא מתכון איטלקי שמשלב בקרם חלב מרוכז, ואת הקלתית הכנתי עם קמח
 
לבצק
2 כוסות קמח לבצק פריך מתוק של שמרית
¼ שמנת מתוקה 

ההכנה
ללוש לבצק אחיד ונעים
לקרר במקרר חצי שעה (בגלל לחץ זמן לא קררתי ובמקום לרדד את הבצק פשוט שטחתי בעזרת כף היד לתבנית פאי 26) 

לאפות ב180 מעלות כ15 דקות אפיה עיוורת(= להניח על הבצק נייר אפיה ועליו משקולת מקטניות)| -חצי אפיה עד צבע בהיר
לקרר היטב. 

המלית

1 פחית חלב מרוכז(400 גרם)
½ חצי כוס לימון סחוט טרי
גרידה משני לימונים
4 חלמונים 

ההכנה


  1. לטרוף הכל יחד לקרם המוגני 
  2. לצקת על הקלתית האפויה וקרה 
  3. לאפות בחום של 180 מעלות כ20-25 דקות עד התייצבות הקרם 
  4. מצננים לחלוטין 

המרינג 

4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
קמצוץ מלח 

ההכנה


  1. להקציף חלבונים 
  2. להוסיף בזרם איטי את הסוכר 
  3. ולהקציף כ10 דקות עד קבלת קרם סמיך ומבריק
  4. להעביר את החלבונים לשק זילוף עם צנטר כוכב 
  5. ולזלף על קרם הלימון האפוי
  6. משחמים את המרנג בעזרת ברנר אם אין ניתן לחמם תנור למצב גריל ולהשחים בתנור, יש להשגיח בעת האפיה בגריל ולהזהר שלא ישרף



  • קליפה מגוררת מלימון אחחלמונים
  • 4 חלמונים400 גרם (1 פחית) חלב ממותק מרוכז
  • 400 גרם (1 פחית) חלב