מתכון פשוט קל ומאד טעים של לביבות אפויות
*דרגת קושי:*♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כ10 דקות *כמות: כ30 לביבות *נקודות שומרי משקל: 3 לביבות= 1 נקודה
המצרכים 2 זקוני גדולים (השתמשתי ב1 צהוב ו1 ירוק)
2 גזר גדולים
1 בצל
3 קוביות שום כתוש דורות
3 קוביות שמיר קצץ דורות
3 קוביות פטרוזליה קצוצה דורות
1 ביצה (לטבעון ניתן להשתמש בתחליף ביצה מתוך הרשימה)
4 כפות קוואקר דק
2 כפות פירורי לחם זהובים
2 כפיות שטוחה מלח,
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
ההכנה
- במעבד מזון עם דסקית מגרדת לגרד את הירקות (ניתן גם בפומפיה). אין צורך לקלף את הגזר והקישואים
- לסחוט היטב
- לעסות(עיסוי) במעט מלח ולהניח על מסננת לחצי שעה לפחות(ניתן ללילה)
- לסחוט שוב היטב
- להוסיף לירקות את קוביות התיבול להמתין מעט להפשרתן
- להוסיף את יתר המרכבים ולערבב להניח לתערובת להתגבש במשך כ5 דקות
- לחמם תנור ל200 מעלות
- להניח נייר אפיה על תבנית שטוחה, לשמן בספרי שמן את נייר האפיה
- בידיים משומנות ליצור קציצות (אני אוהבת קציצות שטוחות וקטנות)
- לדחוס כל קציצה ולסחוט מהנוזלים העודפים
- להניח על נייר האפייה המשומן
- לשמן את הקציצות בספריי שמן
- לאפות כ30 דקות להפוך ולרסס בספרי שמן ולאפות עוד כ10-15 דקות עד קבלת גוון שזוף
לביבות אפויות- פשוט, קל, וטעים |
1 יוגורט 0%
2 קוביות שום דורות
חופן נענע קצוצה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
לערבב היטב ולהגיש לצד הלביבות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה