28.12.17

לביבות ירק אפויות- מתכון מנצח


מתכון פשוט קל ומאד טעים של לביבות אפויות

*דרגת קושי:*♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כ10 דקות *כמות: כ30 לביבות *נקודות שומרי משקל: 3 לביבות= 1 נקודה 
המצרכים
2 זקוני גדולים (השתמשתי ב1 צהוב ו1 ירוק)
2 גזר גדולים
1 בצל 
3 קוביות שום כתוש דורות
3 קוביות שמיר קצץ דורות
3 קוביות פטרוזליה קצוצה דורות
1 ביצה
(לטבעון ניתן להשתמש בתחליף ביצה מתוך הרשימה)
4  כפות קוואקר דק
2 כפות פירורי לחם  זהובים
2 כפיות שטוחה מלח,
½ כפית פלפל שחור  טחון טרי
ההכנה 
  1. במעבד מזון עם דסקית מגרדת לגרד את הירקות (ניתן גם בפומפיה). אין צורך לקלף את הגזר והקישואים
  2. לסחוט היטב 
  3. לעסות(עיסוי) במעט מלח ולהניח על מסננת לחצי שעה לפחות(ניתן ללילה)
  4. לסחוט שוב היטב 
  5. להוסיף לירקות את קוביות התיבול להמתין מעט להפשרתן
  6. להוסיף את יתר המרכבים ולערבב להניח לתערובת להתגבש במשך כ5 דקות
  7. לחמם תנור ל200 מעלות
  8. להניח נייר אפיה על תבנית שטוחה, לשמן בספרי שמן את נייר האפיה 
  9. בידיים משומנות ליצור קציצות (אני אוהבת קציצות שטוחות וקטנות)
  10. לדחוס כל קציצה ולסחוט מהנוזלים העודפים 
  11. להניח על נייר האפייה המשומן 
  12.  לשמן את הקציצות בספריי שמן 
  13. לאפות כ30 דקות להפוך ולרסס בספרי שמן ולאפות עוד כ10-15 דקות עד קבלת גוון שזוף 
לביבות אפויות- פשוט, קל, וטעים
רוטב יוגורט שום ונענע מרענן
1 יוגורט 0%
2 קוביות שום דורות
חופן נענע קצוצה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
לערבב היטב ולהגיש לצד הלביבות.