כשראתי בטעמים את שוק החזיר החלטתי לנסות לשחזר את הטעם
המצרכים
3 ק"ג שוק חזירלהשריה
1כף זרעי שומר½ כף זרעי כוסברה.
לקלות אותם במחבת ללא הוספת שמן עד שמתחילים להפיץ ניחוח.
לכותש את הזרעים במכתש ועלי.
3 ליטר מים קרים
1/3 כוס מלח גס
1/3 כוס סוכר חום
כף גרגרי פלפל שחור ואנגלי כתושים מעט
10 שיני שום חצויות
שומר קצוץ (לא חובה)
½-1 כפית צ'לי גרוס(לא חובה)
ההכנה
- לערבב את כל מרכיבי המשרה היטב
- לעסות את נתח הבשר בשמן זית
- להניח בכלי את נתח הבשר ולצקת את המשרה כך שיכסה את כל הבשר(במידה ולא מספיק להכין עוד משרה לפי אותו מינון של תיבול)
- לכסות את הכלי ולהכניס למקרר להשריה של 36 שעות, מדי פעם להפוך.
למרינדה לאפיה
½כוס שמן2 כפות חרדל דיז'ון עם גרגרים
2 כפות דבש
1 כף פפריקה מעושנת
1 ראש שום קלוף
מלח פלפל
לערבב היטב .
האפיה
- להוציא את הבשר מהמרינדה וליבש
- לנעוץ בבשר חצאי שני שום
- למרוח את המרינדה
- להניח בתבנית על ניר אפיה,
- מסביב להוסיף
- 2-4 ראשי שום שלמות
- תפוחי אדמה שלמים לחתוך חריץ במרכז תפוח האדמה
- לפזר ענפי תמין ורוזמרין
- לצקת לתבנית כוס יין לבן יבש
- לכסות היטב בנייר כסף ולאפות כחצי שעה בחום של 200 מעלות
- להוריד את החום ל170 מעלות ולאפות עוד שעתיים וחצי, כאשר באמצע הופכים את הבשר
- מורדים כיסוי ואופים עד השחמה קלה
רוטב פטריות
1 סלסלה פטריות1 בצל
חמאה
שמן זית
1 כוס נוזלי הרוטב מתחתית התבנית
1 כוס שמנת
1-2 כפיות קורנפלור ההכנה
- לחמם במחבת רחבה שמן וחמאה
- להוסיף בצל לטגן עד שקיפות להוסיף פטריות להקפצה מהירה
- להוסיף את הנוזלים ולבשל כרבע שעה .
- לערבב קורנפלור עם רבע כוס מים ולהוסיף לרוטב לעיבוי.
לפרוס את הבשר לחצות את תפוח האדמה
לצקת מרוטב הפטריות ולהנות
הפסטרמה
(לצערי לא הספקתי לצלם)- לקרר היטב את הבשר ולפרוס לפרוסות של חצי ס"מ.
- למרוח פרוסת לחם במיונז/חרדל
- להניח פרוסת פסטרמה וחמוצים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה