טורט לפסח ממחברת המתכונים של אמי, אצל אמי במחברת ליד כל מתכון מצוין ציון לעוגה, העוגה הזאת זכתה בציון 10 ואותה אנחנו מכינים כל שנה בפסח.
ניתן
לאפות בתבנית 26 לעוגה גבוה הנפרסת לשלוש וממולא בקרמים אהובים . אפשר לאפות
בתבנית מרובעת גדולה ולצפות בקרם שוקולד טוב. או כל ציפוי שאוהבים
טורט
אגוזים
10
ביצים מופרדות
להקציף
את החלבונים עם ½1 כוסות סוכר
לחלמונים
להוסיף
מיץ
מחצי לימון וקליפת לימון
2
כפות שמן
לערבב
בקערה
2
כוסות אגוזים קצוצים
¼1
כוסות קמח מצה דק
2
כפיות אבקת אפיה
ההכנה
ההכנה
לאחד
בתנועות קיפול את החלמונים ותערובת האגוזים לקצף
משמנים
תבנית ומעבירים את התערובת לתבנית משומנת
אופים
בחום בינוני עד שקסם יוצא יבש עם פירורים
ניתן
לאפות בתבנית 26 לעוגה גבוה הנפרסת לשלוש וממולא בקרמים אהובים .
אפשר
לאפות בתבנית מרובעת גדולה ולצפות בקרם שוקולד טוב. או כל ציפוי שאוהבים..
קרם
שוקולד לעוגה
לבשל בקלחת
4 כפות סוכר
100 גרם שוקולד מריר/חלב
¼ כוס מים/חלב /מיץ
לבשל עד המסה
להוריד מהאש ולהוסיף
200 גרם חמאה/ מחמאה
2-3 כפות קוניאק/ אמרטו
לערבב ולקרר
להעביר לקערת המיקסר ולהוסיף ביצה ולהקציף.
4 כפות סוכר
100 גרם שוקולד מריר/חלב
¼ כוס מים/חלב /מיץ
לבשל עד המסה
להוריד מהאש ולהוסיף
200 גרם חמאה/ מחמאה
2-3 כפות קוניאק/ אמרטו
לערבב ולקרר
להעביר לקערת המיקסר ולהוסיף ביצה ולהקציף.
מתכון בטוח ומומלץ.
אשמח לקרוא את תגובתכם.
ואם ניסיתם שלחו תמונה ואפרסם עם קרדיט מתאים
אשמח לקרוא את תגובתכם.
ואם ניסיתם שלחו תמונה ואפרסם עם קרדיט מתאים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה