רשומה זו מיועדת למכורים לשוקולד שלושה
מתכונים של מוס שוקולד כולם מאד טעמים ,
מתאימים לארוחה בשרית וחלבית מאחר מכילים
בעיקר שוקולד הם כשירים לפסח ומתאימים לקינוח שאחרי ליל הסדר.
המוס האהוב ביותר על בני משפחתי הוא המוס הראשון בכל
שדרוג כאשר הטריקולדה של רולדין מנצחת אבל היא לא פרווה
מוס שוקלד פרווה 1
מוס הניתן לשדרוגים בתוספות שונות
300 גרם שוקולד מריר
½כוס סוכר
6 כפות מים
2 כפות תמצית וניל משובחת/ ברנדי
5 ביצים
אופן ההכנה
מוס שוקלד פרווה 1
מוס הניתן לשדרוגים בתוספות שונות
300 גרם שוקולד מריר
½כוס סוכר
6 כפות מים
2 כפות תמצית וניל משובחת/ ברנדי
5 ביצים
אופן ההכנה
- ממיסים את השוקולד עם ¼ כוס סוכר ו6 כפות מים במקרו או על אדים.
- מקררים מוספים את תמצית הוניל
- טורפים במזלג את החלמונים ומוספים לתערובת השוקולד
- בוחשים היטב עד הסמכה
- מקצפים חלבונים עם ¼ כוס סוכר לקצף יציב ורך
- מוספים את תערובת השוקולד לקצף בזילוף איטי תוך בחישה בכף עץ.
- מוזגים לכלי הגשה ומעטרים
שדרוגים
למוס שוקולד תפוזים להחליף את המים והוניל במיץ תפוזים להוסיף גרדת תפוז
למוס שוקולד אגוזים להוסיף 100 גר אגוזים קצוצים.
למוס בטעם קפה להחליף את המים והוניל ב 6 כפות קפה שחור חזק מבושל (בלי הבוץ)
למוס בטעם מוקה להחליף מים בנס קפה חזק - כף נס על 6 כפות מים
למוס שוקולד תפוזים להחליף את המים והוניל במיץ תפוזים להוסיף גרדת תפוז
למוס שוקולד אגוזים להוסיף 100 גר אגוזים קצוצים.
למוס בטעם קפה להחליף את המים והוניל ב 6 כפות קפה שחור חזק מבושל (בלי הבוץ)
למוס בטעם מוקה להחליף מים בנס קפה חזק - כף נס על 6 כפות מים
מוס שוקולד 2
המצרכים
2 חב'
קצפת צמחית
300גרם שוקולד מריר/ חלב
2 סוכר וניל
300גרם שוקולד מריר/ חלב
2 סוכר וניל
אופן ההכנה
- להמיס את השוקולד במיקרו.
- להקציף את הקצפת עד לתערובת יציבה וחזקה עם סוכר הוניל.
- לאחד בתנועות סיבוביות את הקצפת בתוך השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
- למזוג לצלוחיות הגשה ולהכניס למקרר לכמה שעות לפני ההגשה
מוס שוקולד לבן
מוס חלבי
300 גרם שוקולד לבןמוס חלבי
3 שמנת מתוקה
2 סוכר וניל
אופן ההכנה
- לחמם עד סף רתיחה א השמנת
- לשים את השוקולד וסוכר וניל
- לערבב עד המסה
- לקרר מספר שעות במקרר
- להקציף ביחד עד התפחה קלה של התערובת
מתכון למשקענים לשילוב מוסי שוקולד בטעמים שונים למתכון בקישור המצורף
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-cakes/Recipe-645cd5fa0c8d421006.htm
הצעות הגשה
בקערה זכוכית מרכזית מעוטר בתותים,דודבנים, אגוזים, קליפות תפוזים מסוכרות, פרורי שוקולד וכו
במנות אישיות:
- בגביעי יין
- בגבעי גלידה אישיים
- בגביעי שוקולד
- בטורטלים
- בכוסות קטנות
אפשר לעתר מעל בפירות, אגוזים, שוקולד סוכריות וכ"ו
ניתן לפזר באמצע פירות, אגוזים, פירלים שוקולד קטנים.
בגביע יין/גלידה בעטור קצפת ודודבן |
שולב מוס שוקלוד לבן ומריר בעטור גנאש שוקולד מעוטר בקצפת ופולי קפה |
מוס שוקולד לבן בעיטור פסיפלורה
מוס שוקולד לבן, תותים וקצפתוזה למכורות בלבד |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה