21.4.17

ארוחה בתבנית צלעוות טלה ותוספות

מנה מאלפת של צלעות טלה, בצל צלוי ותפוחי אדמה אפויים, והכל בתבנית אחת מינימום עבודה והתוצאה פשוט נפלאה.
צלעות כבש על האש אני מרבה להכין, הפעם בחרתי להכין בתנור ובהמלצת הקצב רכשתי צלעות טלה.
בכדי לחסוך בזמן בחרתי להכין ארוחה בתבנית אחת. את התבנית חלקתי בעזרת שני גליונות אפיה לשלוש. באחת הנחתי את הצלעות בשניה פרוסות בצל וניתן לים כל ירק שתבחרו, ובשלישית קוביות תפוחי אדמה.
והתוצאה שפתיים ישקו...

המצרכים
1 ק"ג צלעות טלה
תפוחי אדמה בנינויים קלופים וחתוכים לקוביות בנוניות
2 בצלים פרוסים
2 ראשי שום חצוי לרוחבו
ראש שני שום מופרד לשיניים בקליפתו
מרינדה 
1 כף שום כתוש/ שביבי שום
1 כף פפריקה אדומה מעושנת
1 כף תבלין בצל/ אבקת מרק בצל
1 כפית חוויג'
מלח
פלפל שחור גרוס
¼-½ כוס שמן זית
לערבב הכל יחד למשחה נוחה למריחה
ההכנה

  1. לשים את תפוחי אדמה והשום בכלי המתאים למקרוגל לערבב עם ½ מהמרינדה לכסות ולבשל במיקרוגל 10 דקות 
  2. לעסות את צלעות הטלה במרינדה הנותרת
  3. לקחת שני גלויונות נייר אפייה ולסדר בתבנית
  4. כאשר יוצרים שני קיפולים ליצירת שלוש  מחיצות, שיצרו הפרדה. באמצע להניח את הבצל להמליח ולפלפל ולפזר מעט ספריי שמן
  5. בצד אחד להניח את תפוחי האדמה שבושלו ותובלו
  6. בצד השני את פרוסות הטלה
  7. לפזר שיני שום ואת חצאי השום 
  8. לכסות בנייר כסף ולאפות 40 דקות בחום בינוני.
    להוריד כיסוי ולהעביר למצב גריל ולאפות 10 דקות עד הזהבה/ השחמה קלה
צלעות טלה, תפוחי אדמה, בצל צלוי וסוכריות שום