30.4.17

טחינה- בשלל צבעים וטעימים טעמים

טחינה היא אהבה גדולה שלי, ואני מכינה אותה לרב לבנה. חשיבות רבה בבחירת סוג הטחינה. האהובה עליי ביותר היא טחינה עיישא . טחינה שקשה אבל לאחרונה יש אותה בקינג סטור, וזה מקל עליי. השנייה בסולם העדיפות היא טחינת בארכה, שאותה אני אוהבת משומשום מלא לאחרונה יצא לשוק טחינה גולמית מעודנת בבקבוק לחיץ ואני משתמשת בה הרבה לתיבול סלטים בעבודה. גם טחינה האתיופית, טחינה שכם, טחינת גמל  וטחינת הנסיך אהובות עליי. אבל ישנם הרבה סוגים שלא עוברים אצלי בגלל המרירות. שנוצרת מקלייה וטחינה של השומשום. כללי ברזל להצלחת הטחינה הם שימוש בטחינה טרייה, הכנה עם מים קרים מאד ושימוש בלימון טרי.  

טחינה לבנה בניחוח שום
המצרכים
1 כוס טחינה עיישה או גמל
2-4 שיני שום כתוש
מיץ מלימון טרי
מים קרים                         
טחינה מלאה
מלח לפי הטעם
 ההכנה
להקציף או לעבד במעבד מזון יחד לימון ותבלינים להוסיף מים עד מידת הסמיכות הרצויה
*טחינה לבנה עם פטרוזיליה- להכין בדיוק כמו טחינה לבנה להוסיף בסוף כוס פטרוזיליה קצוצה.

 *טחינה נענע להחליף את הפטרוזיליה בנענע
*טחינת שמיר- להחליף את הפטרוזליה בשמיר
*טחינת בזיליקום - להחליף את הירק בבזיליקום רצוי להוסיף צנוברים קלויים
טחינת אבוקדו
*טחינה ירקרקה - להוסיף אבוקדו שלם מעוך לטחינה לבנה
*טחינה ורודה - להחליף את המים במי בישול סלק
טחינת יוגורט 
 *טחינת יוגורט - להחליף את המים ביוגורט דליל
*טחינה ירוקה עם תרד מופחתת קלוריות
½ ק"ג תרד טרי או קפוא לאדות עד שאין נוזלים, לסחוט היטב ולהוסיף לטחינה הלבנה . לעבד היטב במעבד מזון
*טחינה דלעת כתומה-300 גרם דלעת -לבשל בסיר אידוי לסחוט ולהוסיף לטחינה הלבנה
 *טחינה אדומה- פלפל קלוי
1 כוס טחינה רצוי מלאה
2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
טחינה ורדרדה-עם מי סלק
שום כתוש לפי הטעם
¼ כפית פפריקה מעושנת
מלח לפי הטעם
מים קרים לפי מידת הסמיכות הרצוי
מעט ממרח לימון לעיטור
ההכנה
לעבד במעבד מזון את הטחינה והפלפלים עד טחינה מלאה של הפלפלים.
חינה זו אני מעטרת בלימון כבוש וקוביות פלפל כבוש במרכז ומסביב פרוסות דקות של פלפל חריף
*טחינה כתומה- גזר ולימון כבושטחינה זו אני מכינה מאד סמיכה תוספת הגזר מפחיתה באופן משמעותית את כמות הקלוריות
המתכון
1-2 כוסות גזר גמדי מבושל ב-2 כפות מיץ לימון מסונן ומצונן
1 כפית סוכר/סטוויה
 מיץ לימון לפי הטעם
1 כוס טחינה מלאה
1-2 כפות גדושות לימונים כבושים /ממרח לימונים
2-3 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם( בזהירות הלימון הכבוש מלוח)
כ-½ כוס מים
לעבד במעבד מזון להוסיף מים לסמיכות הרצויה
*טחינה סגולה- סלק
1 כוס טחינה
1 סלק גדול עטוף בנייר כסף ואפוי בתנור כשעה עד ריכוך מלא
מיץ מלימון לפי הטעם
2-4 שן שום כתוש
מלח לפי הטעם
½-¼ כפית כמון טחון
כ-½ כוס מים
לעבד במעבד מזון להוסיף מים עד הסמיכות הרצויה
טחינת חצילים


2 חצילים קלויים וקלופים. מסוננים מעודפי נוזלים
להכין טחינה לבנה בתוספת פטרוזיליה
להוסיף חצילים קלויים, 
לערבב במעבד מזון לתבל במלח ולימון

טחינה מתוקה 

*ממרח חלבה
ממרח בריא שיכול להחליף את ממרחי השוקולד
1 כוס טחינה מכל סוג
3/4 כוס סילאן
מעט מים
לערבב היטב
*טחינת שוקולד
להמיס 100 גרם שוקולד ולערבב עם כוס טחינה
גולמית ומעט מים
תודה רבה שבקרתם בבלוג שלי
אהבתם? יש לכם שאלות? אשמח לשמוע תגובות ולהגיב.
לעדכון ברשומות חדשות מוזמנים להירשם לבלוג שלי ותעודכנו במייל.

ואם בא לכם לשתף חברים לחצו על אחד האייקונים למטה..
 אז להתראות בפוסט הבא
באהבה טלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה