12.4.17

טארט שוקולד אלוהית לפסח

עוגה מאד אהובה על בני משפחתי .עוגת פסח היחידה שחמותי הייתה מכינה באופן קבוע כל שנה .
הטורט חגיגית רכה ועשירה בטעמים. המינוס שלה שתמיד נופלת ויש שקע במרכזה. אני נוהגת לחתוך אותה לחצי לרוחבה ולמלא בקרם ופירות. מעל מצפה בגאנש שוקולד
למתכון טורט שוקולד
6 ביצים –להפריד חלבונים מחלמונים
החלבונים- להקציף  עם 1 כוס סוכר
החלמונים- לערבב עם
¼ כוס סוכר
3 כפות שמן
לבחוש היטב .
להוסיף בצד קערת החלמונים
 2 כפיות אבקת אפיה
על האבקת האפייה לטפטף מעט מיץ לימון טרי להתססה.
לערבב בקערה
4 כפות גדושות קקאו
1 כף קמח מצה
1 כף קמח תפוחי אדמה
לאחד בתנועות קיפול את שלושת התערובות בקערת החלבונים .
להוסיף
120 גר אגוזים טחונים ולערבב בתנועות קיפול
לשמן תבנית בקוטר 24
למזוג את התערובת לתבנית
להכניס לתנור שחומם לחום בינוני ולאפות כ40 דקות עד שהעוגה נפרדת מהדפנות וקסם שננעץ יוצא יבש עם מעט פירורים. לקרר היטב.
ניתן לפזר אבקת סוכר או לעטר בקצפת או סירופ שוקולד ותותים.
אני נוהגת לחצות את העוגה לרוחבה להרטיב בסירופ ולמלא בקרמים
סירופ
רבע כוס קוניאק
2 סוכר וניל
כף סוכר
חצי כוס מים רותחים.
לערבב עד המסה.
קרם 1
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
להקציף לקרם יציב .
קרם 2
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 כף ליקר שוקולד
להקציף לקצף יציב.
לחצות את העוגה לרוחבה .להניח את החלק העליון על צלחת בעזרת כף לצקת מחצית מהסירופ באופן שווה
למלא בקרם שוקולד
בשלב זה ניתן לפזר פירות מלפתן ,דובדבנים  או אגוזים או שוקולד מגורד.
להניח מחצית שנייה
להרטיב בסירופ בצורה שווה.
למרוח על ומסביב לעוגה קרם וניל.

* אפשר לצקת מעל גנאש שוקולד, או לעטר בדובדבנים, שוקולד או אגוזים.
תתכבדו
העוגה הזו אהובה על קטנים וגדולים, תמיד קוצרת מחמאות