את העוגיות הקסם הללו אמי היתה מכינה הרבה בילדותי
הציפוי שלה היה בוטנים גרוסים שהיתה גורסת גס במכתש ועלי ומצפה בסילאן .אבל החגיגה האמיתית היתה כשקבלה אגוזי פאקן מהעץ של דודתי.
אני הכנתי ללא סוכר ובמקום בוטנים שקדים פרוסים.
הציפוי שלה היה בוטנים גרוסים שהיתה גורסת גס במכתש ועלי ומצפה בסילאן .אבל החגיגה האמיתית היתה כשקבלה אגוזי פאקן מהעץ של דודתי.
אני הכנתי ללא סוכר ובמקום בוטנים שקדים פרוסים.
שכבות של טעמים קסומים |
הבצק
½ 2 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה
3-4 כפות טחינה (ניתן להחליף ב2 ביצים) שקיק אבקת אפיה
2 שקיקי סוכר וניל (ללא סוכר להוסיף כפית תמצית וניל 2 כפיות סוכרלו/כמו סוכר)
לשים בצק ומשטחים על גבי תבנית התנור (או חד פעמית הכי גדולה) משומנת בעזרת הידיים.
להקפיא ל20 דקות
מעל הבצק מניחים לפי הסדר:
150 גר חלבה אחווה ללא סוכר מגוררת
100 גר שוקולד מריר/חלב מגורר
200 גר אגוזים(מלך ופקאנים)
אופים בחום 160 מעלות כ 15 דקות מוצאים ומפזרים
100-150 גר שקדים פרוסים ומהדקים עם היד
אופים 10 דקות מוציאים מהתנור ושופכים מעל סירופ מייפל או סילאן בזרם דק בתנועות שתי וערב במרחק של 1-2 ס"מ בין
"פס" אחר פס "פס". ואופים עד הזהבה
חותכים לקוביות אחרי שמצטנן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה