2.6.15

חציל מאודה ברוטב אסיתי


השנה הגינה שלי מוזנחת, לא שתלתי ירקות, אבל הם, הירקות, לא ויתרו עלי, ובמקומות שונים צמחו ירקות שונים , באזור אחד צמחו עגבניות שרי תמר ושירי רגיל ולידן פלפל חריף אדום ופלפל ירוק, ובפינה נסתרת צמח לא שיח חצילי בלאדי, מהיכן הגיע אין לי מושג, לכבודם החלטתי להכין מעדן חצילים מפתיע בטעמו-ברוב  מתכוני החצילים נוהגים להוסיף שומן לחציל הפעם המעדן ללא תוספת שמנונית למעט טיפות ספורות של שמן שומשום.  המתכון מספר המתכונים של שומרי משקל והמקור השף אהרוני.
 
דרגת קושי: קל
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול:20-30 דקות

למתכון

2 חצילים
 קלופים או שלא, חתוכים לאורכם לשמניות
(אני השתמשתי בשושנת אידוי כזו)
מרתחים מים בסיר ומניחים מעל את שושנת האידוי מכסים ומאדים כ20 דקות מבלי לפתוח את הסיר, לאחר 20 דקות בודקים עם מזלג עם החציל רך, במידה ולא מכסים וממשיכים לאדות עד שרך.
מקררים היטב על שושנת האידוי בכדאי שלא יתפרק.
ומסדרים בצלחת

הרוטב
4שיני שום
1 כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
3 כפות רוטב סויה
2 כפות יין יבש
2 כפות חומץ
מלח פלפל 
2 כפיות סוכר (אני השתמשתי בסילאן)
מערבבים היטב 

הרכבת המנה 

מסדרים את החציל בצלחת בצורת שמש מפזרים עם כף את הרוטב בצורה שווה . מאשפזים עד הארוחה .מגשים בטמפרטורת החדר ומפזרים מלמעלה בצל ירוק קצוץ, וטיפטוף קל של שמן שומשום.

אם הוכן מראש להוציא כשעה לפני הארוחה מקרור



אותה הגברת בשינוי האדרת

חברתי זהבה הכינה מנה זו מחצילונים חתוכים לרבעים בקליפתם, עיטרה בשום מאודה, בצל סגול, שומשום ועירית

עוד מתכונים מומלצים

אהבתם את הרשומה?
רוצים להיות מעודכנים בכל פוסט שאעדכן?
הצטרפו למינויים בכפתור למעלה מימין .