9.6.15

עוגת שוקולד גבינה קרה


הג'וניור  הזמין ליום הולדתו כדורי שוקולד ועוגת גבינה ..להכין שתי עוגות במשפחתי זה המון, הבנים והנכדים אוכלים פרוסת עוגה אחת בשבוע.. זהו.. וזה אומר שאני המכורה למתוקים אחסל את כל היתר. לכן החלטתי לשלב את כדורי השוקלד עם קרם גבינה  ולהנות משתי העולמות במכה אחת. בנוסף הכנתי גביניות שמתאימות להקפאה לאורחי פתע, שיהיה ליתר בטחון.


דרגת קושי: כל אחד יכול

זמן ההכנה: כ-40 דקות עבודה
כמות: תבנית 24- 12-16 מנות




לבסיס כדורי השוקולד

250 גרם פתי בר שבור גס (שרוול אחד השתמשתי בטעם קרמל)200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
½ כוס סוכר לבן
לבשל את  כל מצרכי הקרם. לקרר כ5 דקות ולהוסיף את הפתי בר
לרפד תבנית בניר אפיה,את השוליים לרסס בשמן ולהצמיד שקף
לצקת את תערובת הפתי בר ולשטח את התערובת בתבנית.
להקפיא את התערובת לחצי שעה .
לקרם גבינה ווניל 
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסנטנט פודינג וניל צרפתי
½ חצי כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה מסקופונה
להקציף במקסר שמנת, חלב. סוכר ופודינג כ3 דקות במהירות גבוהה להוסיף את הגבינה להקציף עד קרם יציב.
להוציא מהמקפיא את התבנית ולצקת על תערובת הפתיבר את תערובת הגבינה לישר ולהקפיא כשעתיים.
לגנאש השוקלד
300 גר שוקולד מריר (השתמשתי בחלב והיה לא מוצלח)
1 שמנת מתוקה
לחממם שמנת מתוקה עד סף רתיחה להוסיף טחינה ושוקולד לערבב
לצקת על העוגה הקפואה ולהקפיא
להעביר למקרר שעתיים שלוש לפני ההגשה .
לחתוך בסכין שהוטבלה בכוס מים רותחים



אותה הגברת בשינוי האדרת

לטעם חלבה: בקרם השוקולד להחליף 50 גרם חמאה ב1/4 כוס טחינה גולמית . לגנאש השוקולד להוסיף 2 כפות טחינה . לעטר בשערות חלבה
לעוגת ריבת חלב: להוסיף לקרם השוקולד כוס ריבת חלב ולהפחית את החלב לחצי כוס. לקרם הגבינה להחליף את אינסטנט הוניל באינסטנט פודינג ריבת חלב ולהוסיף 2 כפות ריבת חלב. לעטר בריבת חלב

ניתן להחליף חלק מבסקויטים באגוזי מלך

עוד מתכונים שעשויים לעניין אותכם למתכונים
למתכון עוגת שוקולד גבינה אפויה
http://taly60.blogspot.co.il/2011/11/blog-post.html
עוגת שוקולד גבינה אפויה
למתכון גביניות
http://taly60.blogspot.co.il/2013/09/blog-post.html

גבניות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה